recept za tart poslasticu
recept za tart poslasticu

TART FANTAZIJA BEZ ŠEĆERA I GLUTENA

Moćna poslastica s kremom od limuna obara s nogu, a veoma se lako sprema.

SASTOJCI: 

1 šolja ovsenih pahuljica

100 grama badema

 5 velikih kašika kokosovog ulja

3 velike kašike javorovog sirupa 

PRIPREMA:

Ovsene pahuljice i bademe sitno sameljite (treba biti sitno poput brašna)

Zatim ih pomešajte s bademima.

Dodajte kokosovo ulje i javorov sirup i promešajte smesu.

Ujednačenu smesu ravnomerno raspodelite u kalupu razmere 30 cm.

Tart pecite 10 minuta u rerni na 180 Celzijusa.

 Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa tek onda jedite.

KREM OD LIMUNA

4 jaja

 izrendana korica jednog limuna

 1/3 šolje meda

 1/2 šolje limunovog soka

6 velikih kašika kokosovog ulja.

PRIPREMA:

U veliku šerpu stavite jaja, med i koricu limuna i umuite.

Smesu ulijte u šerpu i stavite na laganu vatru konstantno mešajući.

Kada je krema dovoljno gust, tako što je promenio boju u žutu (baš kao limun) kašiku po kašiku dodajite kokosovo ulje i sok limuna.

Nastavite da mešate dok krem ne bude gust otprilike kao puding.

Tart prelijte kremom i dekorišite voćem.

Ako želite jednostavniju smesu od ove, a podnosite mleko, možete pripremiti klasični krem ili još jednostavnije puding od vanile s dodatkom limunovog soka.

 Prijatno!

Izvor: www.stil.kurir.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.