Moćna poslastica s kremom od limuna obara s nogu, a veoma se lako sprema.
SASTOJCI:
1 šolja ovsenih pahuljica
100 grama badema
5 velikih kašika kokosovog ulja
3 velike kašike javorovog sirupa
PRIPREMA:
Ovsene pahuljice i bademe sitno sameljite (treba biti sitno poput brašna)
Zatim ih pomešajte s bademima.
Dodajte kokosovo ulje i javorov sirup i promešajte smesu.
Ujednačenu smesu ravnomerno raspodelite u kalupu razmere 30 cm.
Tart pecite 10 minuta u rerni na 180 Celzijusa.
Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa tek onda jedite.
KREM OD LIMUNA
4 jaja
izrendana korica jednog limuna
1/3 šolje meda
1/2 šolje limunovog soka
6 velikih kašika kokosovog ulja.
PRIPREMA:
U veliku šerpu stavite jaja, med i koricu limuna i umuite.
Smesu ulijte u šerpu i stavite na laganu vatru konstantno mešajući.
Kada je krema dovoljno gust, tako što je promenio boju u žutu (baš kao limun) kašiku po kašiku dodajite kokosovo ulje i sok limuna.
Nastavite da mešate dok krem ne bude gust otprilike kao puding.
Tart prelijte kremom i dekorišite voćem.
Ako želite jednostavniju smesu od ove, a podnosite mleko, možete pripremiti klasični krem ili još jednostavnije puding od vanile s dodatkom limunovog soka.
Prijatno!
Izvor: stil.kurir.rs