Kao i čizkejk, tiramisu se pravi od maskarpone sira, ali se u nedostatku istog može improvizovati. Tiramisu je čuveni italijanski kolač u kojem najviše uživaju ljubitelji kafe. Na ovakav način pripreme, tiramisu je veoma ukusan, a nije ni skup ni zahtevan.
PRIPREMA :
300g piškota,
300ml kafe,
500ml slatke pavlake,
300g namaza (krem sir, vaj krem…),
200g šećera u prahu,
3 kašike kakaa,
1 kesica vanilin šećera.
PRIPREMA :
Skuvati kafu i ostaviti da se ohladi.
Mikserom umutiti slatku pavlaku sa vanilin šećerom i prah šećerom da bi se dobio fil za tiramisu.
Kada fil postane čvrst dodati mlečni namaz (sirko, vaj krem…) i još malo mutiti.
Piškote umakati u kafu i slagati u pleh, pa preko staviti fil za tiramisu, pa opet piškote i tako dok se materijal ne potroši.
Na vrhu tiramisu kolača treba da bude krem koji pospemo kakaom. Tiramisu ostaviti u frižider da se dobro ohladi.
Pre služenja tiramisu isecite na kocke.
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs