TORTA ZA 10 MINUTA: Kikiriki zadovoljstvo koje se NE PEČE

Ako ste ljubitelj pravih slatkiša ova torta je odličan izbor za vas. Osim što se brzo pravi, ova poslastica osvaja na prvi zalogaj.

SASTOJCI:

200 g napolitanki (mlečnih, lešnik, čokoladnih)

100 g putera

250 g mladog kremastog neslanog i neutralnog sira

3 pune kašike euro krema ili nutele

2 pune kasike krema od kikirikija

100 g crne čokolade

100 ml slatke pavlake

i za dekoraciju još jedna kašika krema od kikirikija

PRIPREMA:

Napolitanke samleti i dodati omekšali puter. Sve lepo izmešati da se sjedini.

Polovinu te smese stavljamo u kalup, možete ga obložiti pek papirom. Od ove smese napraviti koru.

U drugu posudu staviti ostatak mlevenih napolitanki,neutralni sir, euro krem i krem od kikirikija. Sve lepo izmešati. Smesa treba lepo da se sjedini. Sve prebaciti u kalup.

To je srednji deo torte, a odozgo ide još glazura od čokolade.

Čokoladu i slatku pavlaku staviti na šporet da se otopi. Kad se otopi prelijte preko fila. Ostaviti samo kašiku dve čokolade u šerpi. Odozgo ukrasite sa još malo kikiriki putera i još malo čokolade koja je ostala u šerpi.

Ovako pripremljenu tortu stavite u zamrzivač oko 1 sat. Nakon toga odvojte tortu od kalupa i prebacite na tacnu. Secite komadiće i sladite se.

Prijatno!

Izvor: www.stvarukusa.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
ŠUBARA TORTA