Ako ste ljubitelj pravih slatkiša ova torta je odličan izbor za vas. Osim što se brzo pravi, ova poslastica osvaja na prvi zalogaj.
SASTOJCI:
200 g napolitanki (mlečnih, lešnik, čokoladnih)
100 g putera
250 g mladog kremastog neslanog i neutralnog sira
3 pune kašike euro krema ili nutele
2 pune kasike krema od kikirikija
100 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake
i za dekoraciju još jedna kašika krema od kikirikija
PRIPREMA:
Napolitanke samleti i dodati omekšali puter. Sve lepo izmešati da se sjedini.
Polovinu te smese stavljamo u kalup, možete ga obložiti pek papirom. Od ove smese napraviti koru.
U drugu posudu staviti ostatak mlevenih napolitanki,neutralni sir, euro krem i krem od kikirikija. Sve lepo izmešati. Smesa treba lepo da se sjedini. Sve prebaciti u kalup.
To je srednji deo torte, a odozgo ide još glazura od čokolade.
Čokoladu i slatku pavlaku staviti na šporet da se otopi. Kad se otopi prelijte preko fila. Ostaviti samo kašiku dve čokolade u šerpi. Odozgo ukrasite sa još malo kikiriki putera i još malo čokolade koja je ostala u šerpi.
Ovako pripremljenu tortu stavite u zamrzivač oko 1 sat. Nakon toga odvojte tortu od kalupa i prebacite na tacnu. Secite komadiće i sladite se.
Prijatno!
Izvor: www.stvarukusa.rs