The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

U ovom postu vam otkrivamo kako da jednostavno napravite držač za nakit od gipsa. Ovo je sjajan projekat koji će vam pomoći da vam nakit uvek bude pregledno složen I uredan i samim ćete lakše finiširati outfit za izlazak.

Materijal koji vam je potreban:

  • 1 kg gipsa,
  • par vodootpornih gumenih rukavica,
  • daska od 20 x 30 cm I parce šmirgle,
  • čaša,
  • olovka.

Uputstvo:

Uz pomoć čaše I olovke nacrtajte krug na drvenoj dasci I isecite ga uz pomoc testere. Izšmirglajte ivice. Jako je bitno da material koji će držati rukavicu bude debeo jer ce ona biti puna gipsa I veoma teška. Stavite rukavicu u rupu I fiksirajte njene ivice heftalicom (kao na slici ispod).

Pripremite mešavinu gipsa I vode:

U jednoj posudi umutite vodu I gips mešajući kašikom ili drvenom špatulom. Mešavina bi trebalo da bude gustine kao testo za palačinke. Vodite računa jer se mešavina jako brzo stvrdnjava. Sipajte gips u rukavicu i malo lupite sa strane da izadju mehurići vazduha. 

Ostavite da se lepo stvrdne preko noći.

Skinite rukavicu I ukrasite je kako hocete, možete temperama , akrilnim bojama , sjajem …

Za finiš učvrstite boju sa lakom. Ja sam koristila bezbojni auto lak (obavezno napolju), a još jedna ideja – ako imate bezbojni lak za nokte,  lakirajte njime jeste da traje malo duže, ali je efekat fenomenalan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: http://www.fabartdiy.com/

Komentari: