Korak po korak kako da napravite pom pom tepih
Korak po korak kako da napravite pom pom tepih
Foto: pinterest.com

KAKO DA NAPRAVITE POM POM TEPIH

Donosimo vam još jedan fantastičan projekat za vaš dom. Začinite vaš dom šarenim tepihom od pom pom lopti. Ovo je sjajan način da date svom domu poseban pečat.

Pom pom lopte koje su potrebne za ovaj tepih možete da kupite ili da ih napravite sami. Odlično je to što možete sami da prilagodite boje i teksturu tepiha, kao i veličinu i oblik.

Ukoliko želite da pom pom lopte pravite sami, od materijala vam je potrebno:

  • 2 kartona od taolet papira i
  • vuna – jedna ili više boja, u zavisnosti šta želite
  • makaze

POSTUPAK:

Postavite kartonske rolne taolet papira jednu pored druge i obmotajte sa dosta vune. Nakon toga, isecite vunu dužine dovoljne da je zavežete oko snopa, između kartonskih rolni. Nežno izvucite kartonske rolne i vunu koju ste vezali između snopa učvrstite. Oštrim makazama pažljivo isecite spoljne ivice snopa vune. Prstima oblikujte pom pom loptu, a makazama isecite neuredne krajeve.

Kada napravite pom pom lopte prelazite na sledeći korak – izrada pom pom tepiha. Za tepih morate nabaviti mrežastu podlogu za tepih. Napravljene pom pom lopte rasporedite u obrascu koji vam se dopada na osnovu boje i veličine. Obratite pažnju da napravite dovoljno pom pom lopti za ceo tepih i gledajte da vam ne ostane praznog prostora na mreži kada ih budete vezivali. Kada uvežete sve pom pom lopte, odsecite višak prediva i vaš tepih je spreman!

Foto: pinterest.com
Foto: pinterest.com
Foto: pinterest.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.