Evo kako da preslikate fotografiju na drvo vrlo jednostavno.
Evo kako da preslikate fotografiju na drvo vrlo jednostavno.

KAKO DA PRESLIKATE FOTOGRAFIJU NA KOMAD DRVETA

Preslikavanjem fotografije na komad drveta možete neke svoje nezaboravne uspomene i da ovekovečite ili da napravite sjajan poklon nekoj dragoj osobi.

Za ovaj projekat vam I ne treba neka posebna stručnost da biste to uradili. Potrebno vam je malo materijala, a postupak je veoma jednostavan. Pratite korak po korak kako da preslikate fotografiju na drvo vrlo jednostavno.

Obratite pažnju, nemojte da koristite sliku koju ste odštapali na vašem štampaču kod kuće, mastilo se može umrljati i ništa niste uradili. Koristite fotokopiranu sliku.

Materijal koji vam je potreban: 

  • Lepak za dekupaž (modge podge),
  • Komad drveta (važno je da bude ravno, ne tretirano lakom I išmirglano),
  • Odštampana fotografija na laserskom štampaču,
  • Četkica,
  • Sunđer,
  • Voda.

Odštampanu sliku ravnomerno I dobro premažite sa lepkom za dekupaž. Lepkom se premazuje strana na kojoj je slika (lice slike).

Sliku zalepite na drvo, licem na dole I pređite rukom preko kako bi istisnuli vazduh između papira I drveta. Ostavite preko noći da se lepo osuši.

Nakon toga, potrebno je da uklonite papir. Potopite sunđer sa vodom I lagano pređite preko slike tako da bude mokra, tako će papir da omekša I lakše će se ukloniti. Prstima lagano trljajte kako bi uklonili gornji sloj papira. Videćete kako se skida papir, polako će početi da se pojavljuje slika na drvetu. Ukoliko ne skinete sav papir iz prvog puta, ostavite da se malo osuši pa ponovite postupak. Postupak ponavljajte dok skroz ne uklonite papir.

Na samom kraju, drvo možete prelakirati lakom po želji, kada se lak dobro osuši slika je spremna!

Izvor: https://blog.consumercrafts.com/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.