The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Potpuri vodi poreklo iz francuskog jezika (potpourri) i predstavlja mešavinu suvih latica cveća, mirisnog ulja i začina koja se stavljaju u posude kako bi mirisali i osvežili domaćinstvo.

Kupovni potpuri sadrži brojne hemikalije i zato je bolje da napravite svoj. Ovo je i idealan poklon nekoj dragoj osobi, napravljen potpuri stavite u staklenu teglicu i ukrasite.

Potpuri se pravi od narandže, jabuka, limuna, cimeta, šišarki, karanfilića i muskatnog oraščića.

Narandže, jabuke ili limun isecite na tanke kriške i pecite na 70 stepeni, 3 sata. Tako se voće polako suši, ne brinite neće zagoreti. Nakon toga, u staklenu posudu sa poklopcem prebacite sušeno voće i pomešajte sa mešavinom mirisnih začina, kao što su cimet, karanfilić, štapići od vanile i drugo. Sve to prebacite u neku ukrasnu činiju i pustite da miriše i osveži vaš dom. Promešajte povremeno kako bi ispustili aromu. Možete dodati i 2 kapi eteričnog ulja, samo nemojte preterivati.

Ako vam nije do pečenja, možete kupiti osušene cvetove lavande, jasmina i slično, promešajte, dodajte cimet i par kapi eteričnog ulja lavande.

 

 

 

Komentari: