6 načina kako još možete da iskoristite iskorišćene vrećice za čaj
6 načina kako još možete da iskoristite iskorišćene vrećice za čaj

KAKO JOŠ MOŽETE DA UPOTREBITE ISKORIŠĆENE VREĆICE ZA ČAJ

Pored toga što je lekovit i odličan za naše zdravlje, ČAJ je veoma ukusan napitak koji mnogi vole da konzumiraju. Ukoliko ste i vi ljubitelj ovog toplog napitka, nakon uživanja u šoljici čaja nemojte bacati iskorišćenu vrećicu već je iskoristite za brojne namene u kući ili u službi lepote.

#1 UBLAŽITE OTEČENE PODOČNJAKE I CRVENILO

Čaj deluje veoma umirujuće na kožu i uklanja otečenost podočnjaka i smiruje crvenilo. Jednostavno uzmite iskorišćenu vrećicu čaja, stavite u hladnu vodu, iscedite i stavite na očne kapke.

#2 MOŽETE DA OČISTITE PROZORE

Čaj itekako može da ukloni masnoću i prljavštinu sa prozora. Napravite čaj od već iskorišćene vrećice i sa njim operite prozore.

#3 REŠITE SE NEUGODNIH MIRISA

Stavite nekoliko osušenih vrećica čaja u ormane među odećom, na police, u cipele i čaj će oterati ustajale i neprijatne mirise.

#4 PRIHRANITE VAŠE BILJKE U KUĆI

Odličan je kao prihrana za vaše biljke pa jednostavno iskorišćen čaj iz vrećica dodajte u zemlju sa biljkama ili ga pospite po površini.

#5 SMIRUJE IRITACIJU NA KOŽI

Iritacije poput manjih opekotina ili ujeda komaraca možete smanjiti stavljanjem hladne iskorišćene vrećice čaja na tom području.

#6 UKLONITE MRLJE SA VAŠE WC ŠOLJE

Ukoliko vidite prljavštinu na dnu WC šolje uzmite nekoliko vrećica i ostavite da deluju nekoliko minuta. Za bolji učinak, držite ih malo duže. Kada pustite vodu, sa vrećicama će otići i prljavština.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.