LAMPA OD PLUTE: Novo mesto za slatke poruke ili omiljene fotografije u vašem domu

Da biste osvežili dom, pa makar i sa najsitnijim detaljem, nije uvek potrebno mnogo novca. Dovoljno je da imate volje i malo kreativnosti. Ukoliko imate staru lampu koju ne želite više da koriste, nemojte je bacati nego joj dajte novi izgled!

Da bi napravili vašu novu lampu, potrebno vam je:

  1. lampa valjkastog oblika kako bi mogli da zalepite plutu
  2. pluta (u rolni, izaberite onu teksturu koja vam se sviđa i gledajte da je malo tanja odnosno da se lako savija),
  3. jak lepak
  4. lenjir
  5. makaze
  6. olovka

POSTUPAK:

KORAK 1: Prvo što treba da uradite jeste da isečete deo plute  koji treba da pokrije vrh lampe. Stavite lampu na plutu i iscrtate olovkom njen obim, a zatim uz pomoć makaza isecite. Isecite dodatnu rupu u sredinu kako bi pluta mogla da stane oko utičnice.

KORAK 2: Sledeće što  treba da uradite jeste da obmotate plutu oko lampe i tako odredite obim i visinu lampe (potrebno je da pluta pokriva celo telo lampe), označite olovkom, zatim isecite.

KORAK 3: Kada ste uzeli mere i lepo isekli, potrebno je da plutu zalepite. Na jednu stranu plute stavite lepak. Deo plute sa lepkom pažljivo pritisnite na lampu, pobrinite se da poravnate ivice tako da bude što je moguće ravnije duž šava. Na krug koji je predviđen da ide na vrh lampe (korak 1), nanesite lepak i postavite pažljivo na vrh lampe.

KORAK 4: Lepota ovog projekta je u tome što ovu lampu možete ukrasiti sa omiljenim fotografijama, slatkim porukama i sl.

Foto: www.apt2b.com; www.designsponge.com; https://31diy.blogspot.com; www.goodhousekeeping.com;

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.