KAKO DA NAPRAVITE FRANCUSKU KLUPU OD STARIH STOLICA
KAKO DA NAPRAVITE FRANCUSKU KLUPU OD STARIH STOLICA
Foto: anoregoncottage.com

NAPRAVITE FRANCUSKU KLUPU OD STARIH STOLICA

Da li razmišljate kako da preuredite vaše dvorište ili terasu za toplije vreme. Šta je to novo što bi mogli da dodate vašem divnom kutku za odmor. Ovo je fenomenalna ideja na koju smo naišli, napravite francusku klupu od starih stolica.

Od materijala vam je potrebno:

  1. Dve stolice
  2. Letve
  3. Šperploča
  4. Šrafovi

Način izrade:

ODABIR STOLICE

Pronađite dve iste stolice koje imaju zaobljen naslon i izgledaju lepo  gledano sa strane. Potrebno je da naslon i zadnje noge budu izjedna, kao i da naslon ne bude visok.

Foto: anoregoncottage.com

RASTAVITE STOLICE

Za izradu klupe su potrebni samo naslon i zadnje nogare stolice, pa je potrebno da uklonite sedište i prednje nogare.

NAPRAVITE OKVIR ZA SEDIŠTE

Za izradu okvira za sedište klupe upotrebljene su letve dužine 90 i 30 centimetara. Koristite šrafove dužine 9 cm kako bi sastavili pravougaoni okvir od letvi. Zatim pričvrstite naslone stolica za okvir sedišta.

Foto: anoregoncottage.com

NAPRAVITE DONJU POLICU

Kako bi klupa bila čvršća i da se ne bi klatila, potrebno je da nogare povežete sa bar još četiri letve. Ne samo što će obezbediti veću stabilnost, ova konstrukcija može poslužiti i kao praktična polica.

Foto: anoregoncottage.com

OFARBAJTE KLUPU

Rupe koje su ostale nakon rastavljanja stolica popunite gitom za drvo, ostavite da se osuši, a zatim išmirglajte. Šmirglom pređite i preko dugih neravnih površina koje nameravate da ofarbate. Nakon toga možete ofarbati klupu.

Foto: anoregoncottage.com

NAPRAVITE SEDIŠTE

Isecite komad šperploče odgovarajućih dimenzija koju ćete pričvrstiti na gornju policu klupe, odnosno okvir sedišta. Tapacirajte ploču kako bi klupa bila udobnija za sedenje.

Foto: anoregoncottage.com

Možete postaviti dodatan dušek za sedenje kao i ukrasne jastučiće.

Foto: anoregoncottage.com

Savršeno, zar ne?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.