NAPRAVITE SAKSIJU SA CVEĆEM OD STAKLENE BOCE
NAPRAVITE SAKSIJU SA CVEĆEM OD STAKLENE BOCE
Foto: onegreenplanet.org

NAPRAVITE SAKSIJU SA CVEĆEM OD STAKLENE BOCE (VIDEO)

Totalno drugačija i fenomenalna saksija sa cvećem gde čak i ne morate da zalivate cveće. Iskoristite ovu ideju kao dekoraciju za venčanje, za neko slavlje u dvorištu ili stanu.

Sve što vam treba imate kući :

  1. staklena flaša od vina
  2. aceton
  3. predivo (pamučno)
  4. voda
  5. upaljač
  6. zemlja
  7. biljka

Vežite predivo oko boce 5 – 6 puta, malo iznad sredine i natopite ga acetonom. Sa upaljačem upalite predivo da gori nekih 10 – 15 sekundi. Dok predivo gori, flašu držite iznad sudopere (ili lavor) puni hladne vode. Vrtite u krug kako bi ravnomerno gorelo. Kad počne plamen da se gasi odmah spustite flašu u sudoperu  i deo gde ste predvideli da se flaša preseče, samo će da se odvoji. Nosite zaštitne rukavice i naočare za svaki slučaj. Koristite meku šmirglu da išmirglate ivice flaše, da ne budu oštre.

Isecite predivo, dužine flaše i provucite kroz sredinu tkanine tako da može lepo da se popuni uski deo flaše, da nema slobodnog prostora. U donji deo flaše sipajte vodu. Predivo koje ste isekli provucite kroz uski deo gornje flaše, obrnite i ubacite u donji deo, tako da nekih par centimetara bude potopljen u vodi. Nakon toga u gornji deo flaše dodajte zemlju i biljku koju želite. Pogledajte VIDEO ispod.

Pored toga što izgleda sjajno i drugačije, nećete morati toliko da vodite računa o zalivanju.

Sjajna ideja, zar ne?

RECEPT ZA KOKTEL BLUE FROG
Sledeći artikal
KOKTEL BLUE FROG

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.