EVO KAKO MOŽETE DA SE REŠITE SE KOMARACA
EVO KAKO MOŽETE DA SE REŠITE SE KOMARACA
Foto: pinterest.com

REŠITE SE KOMARACA UZ POMOĆ SREDSTAVA KOJE IMATE KOD KUĆE

Svi znamo koliko komarci mogu biti dosadni. Pored kupovine raznih sredstava protiv komaraca možete i da iskoristite neke od prirodnih trikova, za koje vam trebaju sastojci koje uglavnom imate kod kuće.

U borbi protiv komaraca dobro su se pokazali kora od limuna ili narandže. Pošto ih miris odbija dovoljno je namazati kožu koricom limuna ili naranđze.

Komarci ne podnose ni miris bosiljka tako da tu biljku možete staviti na prozor ili na ulazu u kucu.

Pomoću jabukovog sirćeta možete ublažiti otklinu od uboda.

SPREJ PROTIV KOMARACA

Predstavljamo vam  odlučan recept za sprej protiv komaraca koji je pogodan i za decu i veoma je efektivan.

Potrebno vam je: 1l jabukovog sirćeta i 10 kašika različitog sušenog bilja po izboru: ruzmarin, lavanda, žalfija i menta.

Priprema:

Kombinaciju sušenog bilja stavite u teglu i prlijte sa jabukovim sirćetom i dobro zatvorite poklopcem. Ostavite teklu na sobnoj teperaturi 2-3 nedelje i svaki dan promućkajte. Nakon toga procedite tečnost u flašu i čuvajte u frižideru.

Upotreba:

Kad želite da napravite sprej , pomešajte tečnost sa vodom u istoj razmeri što znači pola flašice sa rasprašivačem vode pola tečnosti.

Napomena za decu: Ukoliko dete burno reaguje na neke od ovih sastojaka prestanite sa prskanjem.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.