EVO KAKO DA UZGAJATE ZAČINSKO BILJE U VAŠEM DOMU
EVO KAKO DA UZGAJATE ZAČINSKO BILJE U VAŠEM DOMU
Foto: decorating-hq.com

ZAČINSKO BILJE U VAŠEM DOMU

Osvežite vaš dom i umesto dekorativnih biljaka možete uzgajati ZAČINSKO BILJE koje će vam ukrasiti dom i koristiti u ishrani. Nudimo vam sjajne ideje o tome kako da preuredite svoj dom sa nečim super kreativnim i korisnim.

Pre svega, potrebno je da znate:

Potrebno vam je dobro osvetljeno mesto sa temperaturom izmedju 19 i 22 stepena Celzijusa sa dobrim strujenjem vazduha. Većina začinskih biljaka najbolje uspeva sa najmanje 5 do 6 sati direktnog svetla.

Posuda mora da bude najmanje 12 cm u prečniku i ona može da se koristi za uzgajanje dokle god ima rupe za drenažu. Izaberite veću posudu da bi korenje imalo više mesta

Koristite drenažni miks za sađenje jer će baštenska zemlja biti previše kompaktna pa će gušiti korenje.

Tokom zime biljke su uspavane iili rastu manje jer je nivo svetlosti niži pa ih treba manje i zalivati. Za većinu začinskog bilja je dobro da pustite da se zemlja malo osuši. Zemlju držite blago vlažnom za bosiljak, nanu, prešun I vlašac. Najbolji način da proverite da li biljki treba voda jeste da uronite prstom oko 2 cm u zemlju. Ako imate osećaj da je suva potrebno je zalivanje. Onda kada počnu da rastu biće neophodno prehranjivati ih tečnom prehranom svake 4 nedelje ili granulama koje se ubace u površinu svaki drugi mesec.

Najbolji začini za uzgajanje su: bosiljak, lovor, peršun, mirodjija, nana, origano, ruzmarin i majčina dušica.

Upustite se u kreativnu avanturu i budite sigurni da će vam se isplatiti. Ukusni i zdravi začini će upotpuniti ukus vaših jela tokom cele godine.

RECEPT ZA BAKLAVU
Sledeći artikal
BAKLAVA

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.