13 JEDINSTVENIH KUĆA U KOJIMA BI SVAKO ŽELEO DA ŽIVI

Skoro svi žele da žive u svojoj kući iz snova, ali to ipak ne može svako da priušti. Međutim, uvek možete da pronadjete alternativu…

#1 Misteriozna kuća koja se nalazi baš na jezeru Loch Shin u Škotskoj.

#2 Frižider – kuća, odlična alternativa za kuće koje nemaju podrum.

#3 Jedna od najmanjih kuća u Pragu, Češka. Široka je samo 2,25 metara. Izgrađena je sredinom 19 – tog veka.

#4 Kuća hiljade ostrva u Americi. Tačnije, u arhipelagu na grnici SAD-a i Kanade, nalazi se 1.864 ostrva. Najveće su naseljene, dok jedno ostrvo ima samo jednu kuću sa dvorištem.

#5 Ova izuzetna i neobična kuća se nalazi na Tajlandu i napravljena je od glinenih cigli i enterijer kuće je koštao 9.000 dolara.

#6 Kuća od 1m2 je najmanja kuća na svetu koju je dizajnirao arhitekta iz Berlina. Iako je njegova površina samo 1m2, kuća ima vrata, prozor i stolicu. Težina ove kućice je 40,8 kg i ima čak i točkove.

#7 Eko kuća od 23 m2 je izgradjena od ekološkog materijala, a toplotu i svetlost obezbeđuju solarni paneli.

#8 Sklopive kuće u Holandiji koje se mogu sklopiti za samo jedan dan. Ove neverovatne kuće su opremljene kuhinjom, dnevnim boravkom i spavaćom sobom, kao i sa terasom.

#9 Hotel u avionu na Kostariki. Jedan od privrednika Kostarike je kupio ovaj zarđali avion, stavio ga blizu azurne lagune i angažovao dizajnere da stvore živopisni hotel.

#10 Eko kuća je u obliku jajeta, dužine 6 metara i prečnika 2,8 metara. Može da pluta na vodi, ima tuš, pećnicu i krevet, a energiju obezbeđuje sunce.

#11 Kuća koja se nalazi u Veliko Britaniji, površine svega 5.49 m2 je ušla u Ginisovu knjigu rekorda. U ovoj kući ljudi su živeli od 16 – tog vekado 1900.godine. Danas je ova mala i neobična kuća muzej.

#12 Eko vila na Alpima je neobičnog oblika od površine 45 m2.

#13 Kuća koja hoda čija je veličina 3.72 x 3.5 x 3.5 metara, dok je težina 1200 kg. Maksimalna brzina je 37 mph.

Izvor: httpss://brightside.me

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
16 ČINJENICA KOJE POKAZUJU KOLIKO JE NAŠE TELO NEVEROVATNO