13 JEDINSTVENIH KUĆA U KOJIMA BI SVAKO ŽELEO DA ŽIVI
13 JEDINSTVENIH KUĆA U KOJIMA BI SVAKO ŽELEO DA ŽIVI

13 JEDINSTVENIH KUĆA U KOJIMA BI SVAKO ŽELEO DA ŽIVI

Skoro svi žele da žive u svojoj kući iz snova, ali to ipak ne može svako da priušti. Međutim, uvek možete da pronadjete alternativu…

#1 Misteriozna kuća koja se nalazi baš na jezeru Loch Shin u Škotskoj.

#2 Frižider – kuća, odlična alternativa za kuće koje nemaju podrum.

#3 Jedna od najmanjih kuća u Pragu, Češka. Široka je samo 2,25 metara. Izgrađena je sredinom 19 – tog veka.

#4 Kuća hiljade ostrva u Americi. Tačnije, u arhipelagu na grnici SAD-a i Kanade, nalazi se 1.864 ostrva. Najveće su naseljene, dok jedno ostrvo ima samo jednu kuću sa dvorištem.

#5 Ova izuzetna i neobična kuća se nalazi na Tajlandu i napravljena je od glinenih cigli i enterijer kuće je koštao 9.000 dolara.

#6 Kuća od 1m2 je najmanja kuća na svetu koju je dizajnirao arhitekta iz Berlina. Iako je njegova površina samo 1m2, kuća ima vrata, prozor i stolicu. Težina ove kućice je 40,8 kg i ima čak i točkove.

#7 Eko kuća od 23 m2 je izgradjena od ekološkog materijala, a toplotu i svetlost obezbeđuju solarni paneli.

#8 Sklopive kuće u Holandiji koje se mogu sklopiti za samo jedan dan. Ove neverovatne kuće su opremljene kuhinjom, dnevnim boravkom i spavaćom sobom, kao i sa terasom.

#9 Hotel u avionu na Kostariki. Jedan od privrednika Kostarike je kupio ovaj zarđali avion, stavio ga blizu azurne lagune i angažovao dizajnere da stvore živopisni hotel.

#10 Eko kuća je u obliku jajeta, dužine 6 metara i prečnika 2,8 metara. Može da pluta na vodi, ima tuš, pećnicu i krevet, a energiju obezbeđuje sunce.

#11 Kuća koja se nalazi u Veliko Britaniji, površine svega 5.49 m2 je ušla u Ginisovu knjigu rekorda. U ovoj kući ljudi su živeli od 16 – tog vekado 1900.godine. Danas je ova mala i neobična kuća muzej.

#12 Eko vila na Alpima je neobičnog oblika od površine 45 m2.

#13 Kuća koja hoda čija je veličina 3.72 x 3.5 x 3.5 metara, dok je težina 1200 kg. Maksimalna brzina je 37 mph.

Izvor: httpss://brightside.me

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.