Uz pomoć samo 3 sastojka posvetlićete kosu za 2 – 3 nijanse.
Uz pomoć samo 3 sastojka posvetlićete kosu za 2 – 3 nijanse.
Foto: pixabay.com

KAKO DA POSVETLITE KOSU PRIRODNIM PUTEM

Ukoliko želite da posvetlite kosu, ne morate da sedite satima u frizerskom salonu i da gorite kosu različitim hemikalijama, nego jednostavno uradite tretman same kod kuće. Prirodno posvetljivanje kose, bez štetnih hemikalija je mnogo bolje, a isto efikasno.

Uz pomoć samo 3 sastojka posvetlićete kosu za 2 – 3 nijanse. Najbolji učinak ćete postići ako imate svetlosmedju kosu. Brinete moraju ipak da budu malo strpljive i da postupak ponove više puta.

Naravno, može da se desi da ne bude rezultata, ali ipak sve zavisi od boje i struktire kose. Svakako, ako pokušate ne košta vas ništa, a maska će svakako učiniti dobro za vašu kosu.

Od sastojaka vam je potrebno (mera je prilagodjena za jednu upotrebu za dužu kosu):

  1. 3 kašike cimeta,
  2. 3 kašike meda,
  3. 5 – 6 kašika balzama za kosu.

Posvetljivanje kose cimetom je potpuno bezbedno. Cimet je inače veoma zdrav začin koji će ne samo da vam posvetli kosu, već će je učiniti mekom i sjajnom. Maska će vam ojačati folikule dlake i ubrzati rast kose, zahvaljujući cimetu koji je bogat vitaminima i antioksidasima.

Priprema i postupak:

U posudi pomešajte cimet i med, mešajte polako dok se dobro ne sjedini. Kada se smesa ujednači, dodajte balzam za kosu i joše jednom dobro pomešajte. Nakon toga je nanesite na kosu. Umotajte je u najlonsku kesu, stavite peškir preko i držite pola sata. Nakon toga, skinite peškir i držite najlonsku kesu par sati. Na kraju temeljno isperite kosu toplom vodom.

Nanosite nakon pranja kose, kada se kosa prosuši. Lepo očešljajte kosu, podelite je na pramenove i smesu nanesite četkom za farbanje. Gledajte da temeljno ofarbate svaki pramen. Nikako nemojte utrljavati smesu u vlasište i gledajte da je ne nanesete na lice, jer može da izazove blago peckanje i iritaciju.

Ako želite da je više posvetlite, tretman ponavljajte više puta. Ukoliko osetite blago peckanje za vreme držanja maske, to je normalna pojava. Efekat ćete imati samo na prirodnoj boji kose, ne na farbanoj.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.