Kada je kosa u pitanju, ove greške treba da izbegavate
Kada je kosa u pitanju, ove greške treba da izbegavate
Foto: unsplash.com

ZA DAME 35+: 5 grešaka koje treba izbegavati kada je nega kose u pitanju

Kako starimo sve više treba da dajemo prednost zdravlju, sreći i da se osećamo dobro. Neprekidno prilagođavanje beauty rutine tokom godina je jedan siguran način da prihvatimo starenje, sazrevanje i prirodnu lepotu.

Nakon 30. već počinju da se primećuju prvi znaci starenja. Koža gubi elastičnost i vlažnost, a kosa gustinu i sjaj. Srećom, postoje načini kako da se borite sa tim problemima. Kada je kosa u pitanju, ove greške treba da izbegavate kako biste bili sigurni da izgledate dobro i da se osećate dobro, bez obzira na godine.

#1 RAVNA KOSA

Kada starimo naša kosa se proređuje i ravna kosa sa razdeljkom na sredini nikako ne izgleda lepo. Treba da se fokusirate na povećanje volumena kose, a to možete učiniti pravim izborom frizura. Dubok razdeljak i talasasta kosa čini da kosa deluje bujnije. Takođe, jako je bitno da pravilno negujete kosu i koristite kvalitetne proizvode.

#2 PREDUGAČKA KOSA

Ženama u starijoj dobi jednostavno ne stoji duga kosa jer kako starimo, kosa postaje ređa, dlaka tanja i sklona oštećenju. Frizure koje najbolje laskaju u kasnijim godinama je BOB. Frizura do ključne kosti izgleda veoma šik. Ako imate dugo lice, bob može da ga skrati, a ako imate okruglo lice, produžiće ga. Kada starite ovakva frizura je savršen izbor. Možete je stilizovati na više načina, talasasti i razbarušeni bob će učiniti da vaša kosa izgleda gušće. Takođe, šiške ili blago stepenasta kosa mogu izgledati laskavo.

Redovno šišanje je jako bitno i na taj način možete održati kosu zdravom i punijeg izgleda.

#3 PREVIŠE TAMNA KOSA

Tamno farbana kosa, posebno kada je jednolično bez pramenova čini da izgledate još starije. Takođe, tamna kosa može baciti senke na vaše lice naglašavajući linije i bore. Najbolje rešenje je da pređete na prirodnije, mekše tonove.

#4 ZANEMARIVANJE KOŽE GLAVE – SKALPA

Vlasište ili skalp je mesto gde se nalaze svi živi delovi dlake (folikul dlake, koren dlake, omotač dlake i lojna žlezda). Zdravo vlasište je neophodno za lepu kosu. Iako primetimo svaku liniju i boru na licu, često ignorišemo činjenicu da se ta ista koža nalazi ispod naše kose. Jako je bitno da razumemo da koža glave zahteva isto onoliko brige koliko posvećujemo kosi.

Koristite šampone i proizvode za tretman kose koji odgovaraju vašoj koži glave i kosi. Zapamtite, osnova zdrave kose je zdrava koža glave.

#5 NE PRIHVATATE SEDU KOSU

S godinama kosa sedi i to je nešto što čeka sve nas. Prihvatanjem sede kose i prestankom farbanja je korisno na mnogo načina, uključujući dobro i za kvalitet vaše kose i za vaš novčanik. Usresredite se da vaša kosa bude zdrava i da dobijete laskavu frizuru koju volite.

Dakle, pravilna nega kose je najbitnija. U začaranom krugu farbanja, feniranja i raznih spoljašnjih uticaja tokom godina, vaša kosa postaje suva i lomljiva. Investirajte u kvalitetne preparate za negu kose, izbegavajte feniranje i farbanje kose od korena do vrha, posvetite se tretmanima za negu i regeneraciju kose. Brinite o kosi na pravi način.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.