Mesečni horoskop
Mesečni horoskop
Foto: Darkmoon_Art I pixabay.com

MESEČNI HOROSKOP ZA NOVEMBAR 2023. GODINE

U novembar ulazimo kroz napet odnos planeta u znaku Škorpije sa planetama u znaku Bika, dodatno prodrmani još uvek aktuelnom energijom punog Meseca i pomračenja u znaku Bika. Sa jedne strane stoje naše istinske želje i potrebe za promenama i velikim čišćenjem u našim životima, odnosima, situacijama – a sa druge stoje strahovi od gubitka sigurnosti, brige i nedoumice koje ne znamo kako da na pravi način rešimo.

Tokom prve nedelje meseca Merkur iz Škorpije pravi opoziciju sa Uranom iz znaka Bika, Venera iz Device opoziciju sa Neptunom iz Riba, a Sunce iz Škorpije opoziciju sa Jupiterom. Ni malo jednostavan period jer govori o problemima u komunikaciji (sukobi, svadljivost, nerazumevanje), saobraćaju, impulsivnim reakcijama i naglim preokretima, zakonskim problemima, ali i o disbalansu u emotivnim odnosima – najpre u onima gde imamo tajne (koje sada mogu isplivati na površinu). No, ovo je i period za tajne afere, ljubavna razočarenja, sukobe sa autoritetima, finansijske mahinacije i velike troškove.

8-og novembra Venera prelazi u svoje sedište, znak Vage. Za one kojima su znak ili podznak u vazdušnim ili vatrenim znacima ovo je povoljno – jer će im doneti lakši emotivni balans, lakše baratanje finansijama, ali i više uživanja. Kod nekih – ovo je period za ozvaničenje veze, veridbe ili brak.

9-og novembra Merkur prelazi u znak Strelca – iako će prvih par dana biti u kvadratnom aspektu sa Saturnom (što govori o problemima u dogovorima, saobraćaju, sa papirima) ipak će nakon tog perioda doneti povoljan uticaj – naročito kod onih koji sarađuju sa inostranstvom ili sa državnim i javnim institucijama.

Mars iz Škorpije je od 10-13-og novembra u opoziciji sa Uranom iz znaka Bika – i ukazuje na porast nasilja, destruktivnost, izbrzanost, impulsivnost, naglost u postupcima. I Sunce iz Škorpije (do 15-og novembra) kao i mlad Mesec u Škorpiji (13-og novembra) su u opoziciji sa Uranom iz Bika – i nagoveštavaju period preseka, buntovništva, potrebu da se oslobodimo toksičnih obrazaca i osoba, odnosa, svega onog što nas vezuje, uslovljava i koči.

22-og novembra Sunce prelazi u znak Strelca i ulazi u kvadratni aspekt sa Saturnom. Sukob sa autoritetima, osećaj da smo po nekim pitanjima blokirani, prepreke, ograničenja. Osećaj umora, gomilanje obaveza, manjak vremena i previše odgovornosti koje smo natovarili na sebe.

24-og novembra i Mars prelazi u znak Strelca i takođe ulazi u kvadratni aspekt sa Saturnom iz znaka Riba – postojaće osećaj da se naše usmerenje i ciljevi suočavaju sa preprekama i blokadama, da smo prepušteni sami sebi i da su ograničenja prevelika da bismo ih prevazišli. Savet je da se od ciljeva ne odustaje, jer su oni uz nešto više strpljenja i truda – itekako ostvarivi.

27-og novembra imamo pun Mesec u Blizancima – koji će doneti probleme u saobraćaju, komunikaciji, laku povredljivost, osetljivost, baratanje neproverenim informacijama, kao i velika obećanja….a znate kako kažu – Tamo gde ti puno obećavaju, malu torbu ponesi….

Ja nešto ne bih rekla da će se ovaj novembar baš “proslaviti” – meni on deluje kao prilično težak, stegnut I napet mesec sa mnoštvom situacija koje su otežavajuće, nemirne I kompleksne. Ne sporim – nekom najgori a nekom najbolji….ali suštinski – ni malo jednostavan period je ispred nas.

OVAN (21.3.- 20.4.)   ARIES

Ljubav

Da, Venera će preći u znak Vage – što hoće kod pojedinih parova aktivirati potrebu da dignu odnos na viši nivo – kroz veridbu ili kroz ulazak u brak. Isto tako – u iole stabilnim odnosima ovo će doprineti stabilizaciji, jačanju harmonije i posvećenosti odnosu – naročito u drugom delu novembra. No, ni tri Venere u Vagi neće biti od pomoći onim odnosima koji su nestabilni i u kojima je kod vas lično naglašena potreba da se oslobodite, presečete i izađete iz onoga što doživljavate kao ograničavajuće i trulo. Pa kako se kome zalomi. U svakom slučaju – dobri odnosi će postati bolji, a loši će doći do tačke sa koje se teško vraća nazad. Slobodni Ovnovi – instant zaljubljivanja, burne strasti – period ispred vas je otvoren i za avanturu, ali i za ozbiljnije priče koje bi čak mogle biti prilično dobre.

Posao

Novembar nije jednostavan za vas jer ćete se previše često osećati kao da na dnevnoj bazi bijete bitke – bilo sa okolnostima, drugim saradnicima – ili sa sobom. Obaveza je previše, isto kao i prepreka – a to vam izaziva nervozu, pa su moguće impulsivne reakcije i odluke. Ukoliko težite promenama – bilo radnog mesta, bilo poslodavca – sada ćete izrazitije raditi na tome, što može dati rezultate u poslednjoj dekadi novembra. I pored više nego solidnih priliva – nećete imati stabilnu finansijsku situaciju.

Zdravlje

Umor, iscrpljenost i laka podložnost virusnim i bakterijskim infekcijama. Počinjete da se energetski dižete tokom poslednje nedelje novembra.

BIK (22.4.- 21.5)   TAURUS

Ljubav

Odnosi koji su već izvesno vreme unazad “načeti“ mogu tokom novembra biti dodatno pod pritiskom, poljuljani izlaženjem na površinu svega onoga što se potiskivalo ili zanemarivalo, možda tajilo ili prećutkivalo u vezi. Najnapetija po dešavanjima može biti druga dekada meseca – pa se u tom periodu čuvajte i partner i vi impulsivnih odluka, donetih u naletima ljubomore, tvrdoglavosti ili inata. Odnosi koji su stabilni – povremenih nesporazuma će biti, ali će se kroz kvalitetnu komunikaciju i obostrano razumevanje oni lako i rešavati. Slobodni Bikovi – društveni život će vam biti dobar, a više puta tokom novembra se mogu pojaviti osobe koje će vas privući time što su različite od drugih, svoje, originalne, intenzivne. Iako ovo nije loš period za ljubav, ona je više protkana avanturizmom nego stabilnošću.

Posao

Poslovne promene koje su jednim delom nagoveštene tokom oktobra, startuju u novembru. Otprilike polovinom novembra možete napraviti značajan novi dogovor, dobiti novi poslovni projekat ili promeniti radno mesto. Promene koje se dešavaju su pozitivne po vas, pa čak i ako u početnoj fazi donesu određenu količinu stresa. Od polovine meseca ste i u boljoj finansijskoj fazi – nećete još uvek moći da kažete da ste potpuno stabilni, ali evidentno je da situacija ide u pozitivnom pravcu.

Zdravlje

Iako će stres biti dosta prisutan, vaše zdravstveno stanje je u priličnoj meri stabilno tokom novembra.

BLIZANCI (22.5.- 21.6.)   GEMINI

Ljubav

Prva polovina meseca nije baš jednostavna u vašim emotivnim partnerstvima – oboje osećate neki vid unutrašnjeg tereta i pritiska (moguće je da su u pitanju okupiranosti raznoraznim životnim temama, ali je vrlo moguće da se provlači i sumnja i ljubomora) i često nećete moći da se složite ni oko najosnovnijih situacija, a verovatno će postojati periodi kada ste skloni ili raspravama ili povlačenju u tišinu. No, prelaskom u drugu polovinu novembra – oboje osećate potrebu da otvoreno porazgovarate o svemu – što itekako može raščistiti situaciju i doneti vam ne samo mir, već i jačanje bliskosti i povezanosti. Slobodni Blizanci – Venera u vašem polju zabave i ljubavi svakako će obogatiti vaš društveni život i doneti vam uživanje, ali i zanimljive osobe za flert, avanturu….ili nešto mnogo više od toga.

Posao

U poslovnom sektoru je dosta uzavrelo i takva će situacija potrajati tokom cele prve polovine novembra, a verovatno je da ćete neke „repove“ morati da čistite i do kraja ovog meseca. Mnoge situacije koje će delovati kao nesigurne ili kao mesto vašeg stresa i napora će se raspetljati – i vas svakako čekaju velike promene – bilo da su u pitanju promena poslodavca, radnog mesta ili dobijanja novih, značajnih obaveza i projekata. Finansijski sektor će biti nestabilan, najpre zbog velikih troškova kojima ste sada izloženi.

Zdravlje

Imunitet nije sjajan tokom novembra – skloni ste prehladama i virozama, osetljivo je grlo i urinarni trakt. Pronađite dovoljno prostora za odmor i relaksaciju.

RAK (22.6.– 22.7.)   CANCER

Ljubav

Dosta šarenolikih raspoloženja, dosta oscilacija i ne baš sjajna stabilnost u vašim emotivnim relacijama. Kao što ćete imati periode u kojima ćete se uklapati i funkcionisati bez problema – čak i one u kojima će strasti biti kao na početku vašeg odnosa, isto tako ćete imati i one u kojima ćete biti nestrpljivi, u kojima možete biti sumnjičavi (naročito ukoliko ste partner i vi i inače posesivni ili ljubomorni) ili u kojima ćete se osećati sputano i bez razumevanja od strane partnera. Ono što će biti potrebno jeste fleksibilnost, kao i prava doza iskrenosti i otvorenosti – da biste sa što manje obostrane nervoze prošli kroz novembar. Slobodni Rakovi – ovaj vam mesec donosi solidne mogućnosti za početak lepe ljubavne priče, ali bi bilo dobro da izbegavate osobe koje imaju nerešenu emotivnu situaciju. U prevodu – izbegavajte tajne priče.

Posao

Možete se tokom prve polovine meseca suočavati sa preprekama, zastojima, kašnjenjima, pravnim ili papirološkim komplikacijama. Sve ovo je rešivo, ali ćete time morati da se bavite hladne glave i da ne dozvolite da vas neke situacije (ili osobe) izbacuju iz koloseka. Drugi deo meseca donosi zahtevne obaveze ali i povećanu dozu odgovornosti – pa je u tom periodu moguće napredovanje ili dobijanje značajnih poslovnih projekata, saradnji. Iako su finansije nestabilne – dobro se snalazite.

Zdravlje

Tokom celog novembra treba obratiti više pažnje na ovaj segment. Menjajte navike, jačajte imunitet i trudite se da imate prostora za odmor i dobar san.

LAV (23.7.- 22.8.)   LEO

Ljubav

Ovo može biti ili dobar ili loš ljubavni mesec…..a mnogo toga će zavisiti od vas – najpre to koliko ćete biti spremni na ustupke i prilagođavanje i partneru, ali i okolnostima. Iako voljena osoba i vi možete tokom ovog meseca biti aktivniji, češće putovati ili izlaziti (što će prijati i vama i drugoj strani), iako strasti mogu biti jače nego inače – opet se kod vas povremeno može javljati osećaj da vas partner ne razume, da vas koči u nekim situacijama ili da ne obraća dovoljno pažnje na vaše potrebe. Nemojte samo gledati ono što nemate, povremeno obratite pažnju i na ono što imate. Slobodni Lavovi – iako ćete imati više nego dovoljno prilika za nova poznanstva, druženje i flertovanje – tek poslednji dani novembra su pogodni za ulazak u ljubavnu priču. Nemojte žuriti – budite sigurni da je osoba koja vam se dopada ona prava za vas.

Posao

Otprilike do polovine meseca sledi vam serija troškova koji se vezuju za kuću ili članove porodice, a ovaj period nije povoljan ni za veća ulaganja u poslovni segment. Drugi deo novembra manje opterećuje vaš budžet. Generalno – otvaraju vam se od ulaska u drugu dekadu meseca pojačane mogućnosti za akciju, dobre dogovore ili pregovore o povećanju finansija. Iako nećete baš uvek biti u svojoj, pravoj energiji – daleko od toga da nećete moći da ostvarite dobre rezultate, pogotovo kada je inostranstvo u pitanju.

Zdravlje

Nešto slabiji imunitet i umor su prisutni sve do kraja druge dekade novembra. Nakon toga sledi vam period „dizanja“.

DEVICA (23.8.– 22.9.)   VIRGO

Ljubav

Poboljšanje komunikacije je neophodan imperativ tokom novembra u vašim emotivnim relacijama – jer će se nesporazumi I nerazumevanja dešavati prilično lako – a oni mogu dovesti do zategnute atmosfere, čak I međusobnog optuživanja. Svaka sitnica, svaka mala nedoslednost u partnerovim postupcima – može dovesti do sumnje, prebacivanja, pa čak I rasprave ili povlačenja u tišinu. Oni parovi koji žive zajedno ili koji su u braku neka posebnu pažnju obrate tokom novembra – probleme je neophodno rešavati, a ne gurati pod tepih – ukoliko imate nameru da se održite kao par. Slobodne Device – intenzivna I zanimljiva dešavanja će svakako postojati. Neko može vrlo burno pokrenuti vaše zanimanje, osećanja, potrebu za flertom, a pojačane strasti vas mogu uvesti čak I u avanturu.

Posao

Intenzivnije ćete krenuti ka svojim ciljevima – ali nećete moći da ih dostignete bez prevazilaženja prepreka, kojih pogotovo u prvoj polovini meseca može biti više nego inače. To je istovremeno i period u kojem će fokus biti na vašoj organizaciji i odgovornosti, obraćanju pažnje na svaki pa i najsitniji detalj – jer ako ih ne bude u dovoljnoj meri, lako ćete upadati u greške i propuste. Dobre mogućnosti za dogovore, poslovna putovanja ili aktiviranje u pronalaženju novih klijenata, saradnika.

Zdravlje

Sklonost ka povredama, osetljiv respiratorni i urogenitalni trakt. Neophodna je povećana obazrivost i u saobraćaju.

VAGA (23.9.– 22.10.)    LIBRA  

Ljubav

Prvih nedelju dana novembra može doneti probleme u komunikaciji sa partnerom, ali i sto jednu sitnicu koja će vam smetati i „kvariti“ vam osećaj u vezi. Prelaskom Venere, vaše vladarke – u vaš znak početkom druge nedelje novembra – vi lično ćete početi da se osećate bolje. Umećete da ugodite sebi, osećaćete se fino u sopstvenoj koži – i to će se pozitivno odraziti i na vaše emotivne relacije. Od ulaska u drugu polovinu meseca partneru i vama se otvaraju mogućnosti i za više izlazaka, putovanja, sprovođenja zajedničkih planova i dogovora. Poslednja nedelja novembra je vrlo interesantna – jer se neki parovi u tom periodu mogu odlučiti i za ozbiljnije korake i promene u vezi. Slobodne Vage – Venera u vašem znaku govori o tome da ćete se osećati dobro u sopstvenoj koži – a samim tim – dodatno ćete privlačiti poglede, „udvarače“. Drugi deo meseca je posebno dobar za početke novih ljubavnih priča.

Posao

Sam početak meseca nije jednostavan po vas – imate osećaj da ste zakočeni po mnogim pitanjima koja su vam važna, stres je prisutan, kao i nerazumevanje sa saradnicima. Situacija kreće na bolje od ulaska u drugu nedelju novembra – rešavate jednu po jednu stavku i to uspešno, a pruža vam se prilika i da se više istaknete u dogovorima i generalno – počnete da se intenzivnije „probijate“ u poslovnoj sferi. Drugi deo meseca je posebno aktivan – moguće su nove poslovne ponude, projekti, pa i poslovna putovanja.

Zdravlje

U drugom delu meseca moguća je osetljivost respiratornih organa, kao i sklonost ka povredama.

ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)    SCORPIO

Ljubav

Manjak poverenja i kvalitetne komunikacije, a višak impulsivnosti, sumnjičavosti i ljubomore – obeležiće veći deo ovog meseca. Obuzdajte svoju potrebu da imate kontrolu u svakom sektoru partnerovog života i da znate sve najbolje – niko ne kaže da nemate dobre namere, ali možete delovati opterećujuće na drugu stranu. Ako se malo opustite i pustite da vaš odnos fukcioniše bez pritisaka – ovo bi mogao biti posebno strastan i sa intenzivnim emocijama mesec za vas dvoje. Vi ćete umeti da pokrenete i podržite partnera, a on će vam doneti ono što vam je sada najpotrebnije – osećaj sigurnosti i bliskosti. Slobodne Škorpije – veći deo novembra pogoduje ljubavnim aktivnostima – strasti su kod vas prenaglašene pa vas mogu uvesti i u burne avanture i tajne veze. No, ima prostora i za ozbiljnije priče – pogotovo u drugom delu meseca.  

Posao

Dosta komplikovanih situacija tokom skoro celog novembra – ali isto tako – i dosta vaše dobre energije, volje i ambicioznosti – da sa svime izađete na kraj više nego uspešno. Moguće su promene – bilo u okviru postojeće firme, bilo izvan nje. Vas sada vuče želja za dokazivanjima, a intuicija će vas nepogrešivo voditi na pravu stranu. Drugi deo meseca donosi prihvatanje novih obaveza i povećanu odgovornost. Po pitanju finansija će biti potrebno da budete mudri i praktični tokom celog meseca.

Zdravlje

Pojačan stres, ali i podložnost povredama i virusnim i bakteriološkim infekcijama.

STRELAC (23.11.- 21.12.)   SAGITARIUS

Ljubav

Prva dekada meseca nije sjajna u partnerskim odnosima – oboje ste okupirani, preopterećeni, zajedničkih trenutaka i kvalitetne komunikacije je malo, pa se samim tim mogu javiti i sumnjičavost, nemiri, posesivnost i sklonost ka nervoznim, ali kratkotrajnim raspravama. Bolja je situacija od ulaska u drugu dekadu meseca – vaš prirodni optimizam će početi da se vraća a i partner će pokazivati više želje da vam se posveti – pa će komunikacija da se poboljša i lakše će vam biti da se uskladite, dogovorite i napravite zajedničke planove. Poslednja dekada vam donosi više opuštenosti, radosti i uživanja sa voljenom osobom. Slobodni Strelčevi – društveni život se pojačava od ulaska u drugu dekadu meseca, a više emotivnih prilika ide kroz drugu polovinu meseca. Posebno je lep sam kraj novembra.

Posao

Naporna rutina sa puno obaveza kao da je prisutna tokom skoro celog novembra meseca. Biće vam dosta izazovno da se organizujete jer će se promene dešavati na dnevnoj bazi – bilo kroz neki vid reorganizacije, bilo kroz promenljivost I nestabilnost saradnika, bilo kroz nove projekte ili papirologiju koji “uleću” I moraju se završiti “sad za sad”. Poslednja dekada novembra je ipak jednostavnija – ne znači da će obaveza I promena biti manje, ali ćete vi imati više dobre energije, snage I volje za rešavanje.

Zdravlje

Sklonost povredama tokom druge i treće dekade novembra. Drugi deo meseca – osetljiv respiratorni sistem, a kod starijih – aktiviranje hroničnih tegoba.

JARAC (22.1.- 20.1.)   CAPRICORNUS

Ljubav

Više puta tokom novembra možete shvatiti da ste za lošiju komunikaciju, partnerovu distanciranost ili zahlađenje u odnosu – ipak najviše krivi vi. Možda zato što vam svakodnevne obaveze i dešavanja u poslovnom i porodičnom sektoru odvlače vreme i pažnju od partnera, možda zato što ste nejasni ili čudni u komunikaciji, ćutljiviji – što partner doživljava kao osnovu za nesigurnost i sumnju, možda zato što ste nezadovoljni – ne partnerskim odnosom već svojim trenutnim životnim statusom, pozicijama. Šta god da je u pitanju – što pre shvatite da se u vaš odnos treba ulagati vreme, trud, pažnja – to ćete pre doneti i partneru i sebi mir i stabilnost. Slobodni Jarčevi – prva polovina meseca je dobra za ljubav, strast, nove emotivne početke. U drugom delu novembra više ćete biti okrenuti drugim prioritetima.

Posao

Iskustvo i mudrost će biti na vašoj strani, što će vam tokom novembra itekako značiti – pogotovo u napetim situacijama sa saradnicima kojih sada može biti. Od ulaska u drugu dekadu meseca intenzivnije se aktivirate po pitanju svojih planova i ciljeva – i iako ćete par puta imati zastoje ili veće prepreke – kraj novembra će pokazati da vaš trud nije bez dobrih rezultata. U tom periodu su moguće izuzetno povoljne informacije i vesti, čak i neki vid napredovanja ili finansijskih benefita. Solidan poslovni mesec za vas.

Zdravlje

Osetljiv respiratorni sistem tokom druge i treće dekade novembra. Kod starijih su moguće tegobe sa zglobovima, reumom, krvnim sudovima.

VODOLIJA (21.1.- 19.2.)   AQUARIUS

Ljubav

I dobro je i nije. U vašim emotivnim relacijama tokom novembra postoji više uspona i padova. Partner i vi ćete se uglavnom razumeti (kad se potrudite), ali nećete baš biti u potpunosti zadovoljni – možda zbog malo provedenog zajedničkog vremena, možda zbog toga što ste previše pod pritiskom poslovnih i porodičnih obaveza, možda zbog toga što će stavke „moramo“ biti koliko god hoćeš, a stavke „volimo, želimo“ na kašičicu. Osećanja će se lako uzburkavati, a komunikacija povremeno biti na ivici rasprave. Poslednja dekada novembra vam oboma donosi bolju energiju, više zajedničkih momenata provedenih u aktivnostima, putovanjima, druženjima. Slobodne Vodolije – izlasci, prijatelji i društvene aktivnosti vam u drugom delu meseca donose dobru energiju, uživanje – ali i prilično solidne ljubavne prilike.

Posao

Sve što se vezuje za posao je vaš osnovni fokus tokom novembra i tu ćete ulagati najviše vremena, energije – ali i živaca. Izbegnte pokušaje da radite na više koloseka ili rešavate više stvari odjednom – samo ćete se upetljati, praviti greške i usporavati sebe. Fokusirajte se na ono što je prioritet u datom trenutku i rešavajte stavke jednu po jednu. Koliko god da je zahtevan – novembar je više nego uspešan za vas – bilo da vam je cilj poboljšanje u sektoru finansija ili veće promene, iskoraci i nove saradnje.

Zdravlje

Prisutan je umor, pojačan stres a starije Vodolije mogu imati probleme i sa zglobovima i kičmom.

RIBA (20.2.- 20.3.)   PISCES

Ljubav

Koliko god želeli potpunu stabilnost i opuštenost u svojim emotivnim relacijama – teško je može biti tokom novembra, ali će od vas najviše zavisiti kako ćete i u kom pravcu „voditi“ odnos sa voljenom osobom. Saturn u vašem znaku koji kreće direktnim hodom 4-og novembra pokazatelj je u kojoj ste meri sazreli, ali i toga da ćete umeti da izaberete pravi put za partnera i vas. Tako da – kao što imamo odnose koji će se tokom novembra stabilizovati, napredovati ili biti dignuti na viši nivo – isto tako imamo odnose u kojima će u drugom delu meseca doći do ozbiljnijih „ili-ili“ razgovora i dešavanja. Slobodne Ribe – veći deo novembra je povoljan za nova ljubavna dešavanja, a u drugom delu meseca može se dogoditi i da vam se neka emotivna prošlost aktivira – mada izgleda kao da se vi nećete „upecati“ na nju.

Posao

Napredovanje, ali kroz prepreke. I bez tih prepreka i otežanja teško da ćete uspeti da prođete. Nekima od vas slede veće promene, pogotovo od ulaska u drugu dekadu novembra – iako su te promene izuzetno pozitivne po vas, one će biti povezane sa znatno većom odgovornošću i sa zahtevnim obavezama. Pred vama je produktivan i uspešan mesec – bilo po pitanju promena, napredovanja ili finansijskog stanja – ali će vam istovremeno doneti i dosta izazovnih situacija i napornog rada.

Zdravlje

Pojačan stres, osetljiv respiratorni i stomačni deo. Starije Ribe – hronične tegobe, naročito u drugom delu meseca.

Izvor : link ka fb stranici: https://www.facebook.com/olgasavicastrolog/

Link ka blogu: http://venerasapapilotnom.com/

Odličan recept za čorbu od povrća
Prethodni artikal
JESENJA ČORBA OD POVRĆA

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.