TOP SAVETI KAKO DA IZABERETE FARMERKE PREMA TIPU GRAĐE
TOP SAVETI KAKO DA IZABERETE FARMERKE PREMA TIPU GRAĐE
Foto: unsplash.com/@tamarabellis

KAKO DA IZABERETE FARMERKE PREMA TIPU GRAĐE

Farmerke su svakako neizostavni odevni komad skoro svake žene i za koji sigurno možemo reći da su apsolutni must have. Savršeno se slažu uz sve i možete ih nositi u svakoj prilici.

Ukoliko želite da pronađete model farmerki koji će vam savršeno stajati, potrebno je da odredite koji ste tip građe i prema tome možete pratite savete.

TOP SAVETI KAKO DA IZABERETE FARMERKE PREMA TIPU GRAĐE
Foto: freepik.com

Kako bi tačno odredili vaš tip građe potrebno je da uzmete metar i izmerite veličinu svojih ramena, grudi, struka i kukova.

Oblik peščanog sata: širina kukova je u ravni sa širinom ramena, sa istaknutim kukovima.

Telo oblika pravougaonika: grudi, kukovi i ramena su u istoj ravni odnosno istih mera bez istaknutog struka

Okrugli oblik tela (odnosno oblik jabuke): nema jasno definisan struk, popunjenost u srednjem delu tela

Oblik trougla (odnosno oblik kruške): širi bokovi od ramena.

Oblik obrnutog trougla: ramena su šira od kukova.

Sada, kada ste sigurni koji je vaš TIP GRAĐE pogledajte kakvi modeli farmerki vam najbolje pristaju.

TELO OBLIKA PEŠČANOG SATA

Dame koje imaju telo oblika peščanog sata će odlično stajati skroz uske farmerke koje će vam savršeno istaći kukove i vizuelno izdužiti noge. Klasičnim farmerkama koje imaju ravne nogavice kao i one sa visokim strukom će vam isto odlično pristajati. Farmerke sa visokim strukom će vam naglasiti struk i sakriti stomak. Takođe, farmerke plitkog struka i boyfriend farmerke će biti dobar izbor. Široke nogavice i zvoncarice su model farmerki koje stvaraju skladnu proporciju što će odlično pristajati vašem obliku tela.

TELO OBLIKA PRAVOUGAONIKA

Farmerke sa visokim strukom naglašavaju struk i vizuelno izdužuju noge i samim tim je odličan izbor za dame koje imaju oblik tela kao pravougaonik. Plitki struk će vam takođe stajati jer kao i visoki struk, vizuelno će izdužiti telo. Uske farmerke će vam lepo stajati, istaći će kukove, ali mogu i da istaknu sve mane pa malo povedite računa pri odabiru. Boyfriend farmerke će sakriti mane koje imate u pogledu kukova i nogu.

OKRUGLI OBLIK TELA

Dame koje imaju okrugli oblik tela su uglavnom punije stasa i njima će najbolje pristajati klasične farmerke jer ne naglašavaju kukove, stomak i struk i lepo stoji. Pored klasičnih modela odličan izbor za vas će biti i farmerke sa visokim strukom jer će sakriti stomak i vizuelno izdužiti noge. Takođe, široke nogavice i zvoncarice će vam lepo pristajati jer će vam istaći kukove i sakriti sve nedostatke u pogledu nogu. Dame koje su niske trebalo bi izbegavati model zvoncara jer čini da gornji deo tela izgleda sitniji i vizuelno kraći.

TELO OBLIKA TROUGLA

Dame koje imaju oblik tela kao trougao mogu birati uske farmerke jer će izdužiti noge i istaći kukove. Pored uskih modela možete birati i klasične farmerke.

OBLIK TELA OBRNUTOG TROUGLA

Ako vam je oblik tela kao obrnuti trougao najbolje će vam pristajati farmerke plitkog struka jer ističe struk i stomak i uz njih telo izgleda duže. Vašem obliku tela će laskati zvoncarice i široke nogavice jer ovakvi modeli stvaraju skladnu proporciju. Klasični i boyfriend modeli farmerki su takođe dobar izbor.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.