FRANCUSKI STIL JE U TRENDU: Breton majica kao neizostavni komad ove sezone

Najpoznatije prugice poznate „BRETONKE“  su prvo nosili francuski mornari u Bretanji 1858. godine kada im je zakonski propisana kao uniforma. U originalnom dizajnu imala je 21 prugu, za svaku Napoleonovu pobedu.

Breton majice su posebno postale popularne zahvaljujući poznatoj divi Coco Chanel koja se prilikom posete francuskoj rivijeri zaljubala u plavo – bele prugice. Tako je 1917. godine predstavila kolekciju inspirisanu lokalnim mornarima. Dan – danas, breton majica je jedna od omiljenih komada mnogih francuskih street style dama, a i nalaze se u kolekcijama mnogih modnih kuća.

Ne postoji kombinacija koja ne dozvoljava da se poigrate sa prugama, slažu se uz sve i možete ih ukombinovati u svakoj prilici. Za nešto ležernije varijante odlično idu uz farmerke ili šorts, dok ih za večernju varijantu možete ukombinovati sa suknjom.

Foto: www.pinterest.com; www.instagram.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
PRUGE su must have dezen koji svaka stajliš dama mora posedovati.
MODNI TREND: ODEVNI KOMADI NA PRUGE