Švarcvald torta je mnogima jedna od omiljenih, ali u pravljenje ove torte se ne upuštaju baš lako. Međutim, ovaj recept može da bude i pojednostavljen, a poslastica veoma ukusna. Uverite se i sami.
SASTOJCI:
3 velika jaja
50 g maslaca
60 g mlevenih badema
15 g prezli
100 g šećera
2 vanilin šećera
50 g brašna
1,5 kašika kakaa
prašak za pecivo
slatka pavlaka
kompot od višanja
čokolada za kuvanje
PRIPREMA:
Pomešajte mlevene bademe, brašno, prašak za pecivo, prezle i kakao.
Žumanca izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte omekšani maslac i suve sastojke miksajući.
Belanca istucite u sneg pa polako dodajte u smesu koju stavite u kalupe za mafine obložene korpicama.
Pecite oko 25 minuta na 180°C ili dok čačkalica ne izađe čista iz testa.
Kompot zagrejte i kuvajte dok se ne reducira.
Prepolovite svaki mafin pa ga poprskajte likerom od višanja.
Nadenite ga slatkom pavlakom, rendanom čokoladom i kompotom.
Izvor: stvarukusa.mondo.rs