Donosimo vam najbolje SAVETE za pravilnu upotrebu uvijača za kosu.
Donosimo vam najbolje SAVETE za pravilnu upotrebu uvijača za kosu.
Foto: expertpovolosam.com

TOP SAVETI ZA UPOTREBU UVIJAČA ZA KOSU

Ukoliko niste zadovoljni sa vašom frizurom kada koristite figaro ili presu za uvijanje kose, onda sigurno nešto radite pogrešno. Za savršene talase, donosimo vam najbolje SAVETE za pravilnu upotrebu uvijača za kosu.

#1 Izaberi odgovarajući uvijač

Kada birate uvijač, morate da obratite pažnju na izbor materijala. Svaki materijal je odgovarajući za drugi tip kose. Uvijači od KERAMIKE odgovaraju svim tipovima kose, TURMALIN je najbolji za tanku i oštećenu kosu jer proizvodi više negativnih nego pozitivnih jona, smirujući naelektrisanost kose, dok je TITANIJUM idealan za gustu i oštru kosu, brzo se zagreva i primenjuje visoke temperature ravnomerno.

Pored materijala, treba obratiti pažnju i na tip uvijača koji birate. FIGARO je lakši za korišćenje jer štipaljka pridržava pramen kose, kreira podjednake lokne celom dužinom kose i daje prirodni oblik lokni i talasa.

Kod ŠTAPOVA ručno navijate pramen kose oko štapa, ne ostavlja iskrzale krajeve i daje mnogo prirodnije i lepše lokne, ali je uvijanje malo teže i zahteva vežbu. Od veličine i dimezija štapova zavisi i oblik i veličina lokni.

Ukoliko uvijate kosu sa PRESOM gledajte da ploče i spoljne ivice budu blago zaobljene.

APARAT ZA LOKNE daje fantastične lokne koji dugo traju, a njime se lako rukuje i brzo uvija kosa.

#2 Odredite izgled lokni

Opredelite se da li želite veće lokne ili sitnije afro loknice i prema tome kupite uvijač za kosu. Recimo, što je figaro deblji, lokne će biti krupnije i obrnuto.

Za PRIRODNE LOKNE, kosu osušite prirodno bez fena pa je uvijte figarom, za BUJNE LOKNE ILI TALASE, kosu osušite fenom pa je uvijte, a za BLAGE TALASE, kosu prvo ispravite presom ili četkom, pa je uvijte pri krajevima.

Ukoliko uvijate kosu od korena, lokne će duže trajati.

#3 Položaj uvijača za kosu

Za opuštene lokne, figaro držite vertikalno uz glavu tokom uvijanja pramenova, dok horizontalno držanje daje zategnutije lokne.

Uvijajte kosu i u levu i u desnu stranu i tako ćete omogućiti kosi da se kreće u različitim pravcima što obezbeđuje prirodan i razbarušen izgled.

#4 Vodite računa o temperaturi

Kako bi sačuvali kosu, gledajte da uvijač za kosu bude dovoljno zagrejan kako bi od vaše kose pravio talase, ali ne previše vruće da vam ne bi oštetilo kosu. Postoje i sredstva za zaštitu od toplote na kosu koje je poželjno da koristite, pogotovo ukoliko presu ili figaro koristite češće.

#5 Posle uvijanja pridržite pramen u ruci da se ohladi

Nakon uvijanja, ne puštajte odmah pramen da padne, nego ga pridržite u ruci i sačekajte da se ohladi, tek nakon toga pustite pramen da padne. Na taj način, lokne će trajati duže.

#6 Čistite redovno vaš uvijač za kosu

Kako bi vam uvijač za kosu duže trajao i kako bi sačuvali vašu kosu, veoma je bitno da ga redovno čistite.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.