Otkrivamo zašto treba svi da koristimo tonik za lice i kako da ga pravilno koristimo
Otkrivamo zašto treba svi da koristimo tonik za lice i kako da ga pravilno koristimo
Foto: @ lookstudio I freepik.com

DA LI ZNATE KAKO SE ZAISTA KORISTI TONIK ZA LICE?

Jedan od prioriteta svake žene treba da bude zdrava i lepa koža. U tome nam pomažu: kreme, losioni, maske, tonik i sl. Danas ćemo posebnu pažnju posvetiti proizvodu koji ima zadatak da čisti kožu i pomaže pri obnavljanju pH ravnoteže kože, a to je tonik za lice.

Tonik za lice je preparat na bazi vode koji u sebi sadrži supstancu sličnu sirćetu koje je inače jako dobro za našu kožu. Tonik će učiniti da lepo uklonite i poslednje tragove šminke, a koža lica će vam biti lepa i sjajna. Pomaže kod pojave iritacije, crvenila i u borbi protiv bubuljica.

Izaberite tonik koji odgovara vašoj koži i imaćete vredan proizvod koji će vam pomoći da vam koža bude besprekorna.

Međutim, da li tonik za lice koristite pravilno?

Do sada ste mislili da je tonik proizvod koji će vas uveriti da ste uklonili sve tragove šminke, nakon ovog posta, razmišljaćete drugačije. Vaš tonik za lice može učiniti i više od toga.

U zavisnosti od vrsti kože, imate nekoliko mogućnosti. Ukoliko imate suvu kožu trebalo bi da izaberete hidratantni proizvod sa mešavinom ruže ili aloe vere i gledajte da ne sadrži alkohol. Ako je vaša koža sklona aknama pobrinite se da na lice stavljate kiseliji proizvod.

Tonik za lice možete da nanesete rukama, tuferom (vatom) ili gazom.

Ukoliko nanosite rukama, odnosno prstima, nanesite ga iznad lavaboa. Stavite malo tonika na ruku I pritiskom ruke na lice nanesite tonik, nežno I polako.

Ako nanosite tuferom ili vatom, natopite dosta vatu sa tonikom I na lice nanosite tako što polako prislanjate odnosno pritiskate tufer na lice. Na isti način nanosite I sa gazom.

Tonik za lice prvo nanosite na predeo ispod brade pa se polako penjete ka gornjem delu lica (brada – obrazi – čelo). Kada završite sa licem, nanesite tonik na predeo vrata.

Dakle, tonik za lice je proizvod koji pritiskate nežno na svoje lice, nikako nemojte “da vučete” po koži.

Ukoliko imate neku boru jednostavno prstima pritisnite preko bore da toner upije I očisti kožu od mrtvih ćelija.

Veoma bitno je da kada nanesete toner za lice, sačekate da upije I tek onda nanosite sledeći proizvod.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.