SAZNAJTE KOJE MASTI SU SAVEZNICI U MRŠAVLJENJU
SAZNAJTE KOJE MASTI SU SAVEZNICI U MRŠAVLJENJU
Foto: pexels.com/@jess-vide

KOJE MASTI SU SAVEZNICI U MRŠAVLJENJU

Ne morate da izbegavate ukusnu hranu onda kada želite da skinete koji kilogram viška. Ako želite da budete zdravi i vitki potrebno je da znate koja vam hrana koristi, a koja šteti.

Masti su neophodne za naš razvoj, čine da nam je toplo, obezbeđuju nam energiju i neophodne su za moždane funkcije. One predstavljaju kombinaciju zasićenih i nezasićenih masnih kiselina.

Zasićene masti se većinom nalaze u jajima, mesu, mlečnim prizvodima… Ukoliko ih uzimate u velikoj količini mogu da vam štete.

Loše masti sadrže trans masne kiseline. One podižu nivo lošeg holesterola, bolesti srca i krvnih sudova, razlog su gojenja i dijabetesa. Trans masne kiseline se nalaze u prženoj prerađenoj hrani, lošim grickalicama…

Nezasićene, zdrave masnoće treba da konzumirate svaki dan i nalaze se u brojnim namirnicama. Zdrave masnoće dobro utiču na mozak, kosu čine sjajnijom, podmlađuju kožu, poboljšavaju kardiovaskularni sistem. Nalaze se u biljnim proizvodima, maslinovo, laneno, sojino ulje. Takođe ih ima u orašastim plodovima, poput oraha, lešnika, badema, u ribi. Ovo su namirnice koje ubijaju glad, a pomažu kod mršavljenja.

Zdrave masti mogu biti mononezasićene i polinezasićene. Monozasićene masti se nalaze u orašastim plodovima i avokadu, dok se polinezasićene masti nalaze u ribi.

Uvrstite u prehranu namirnice koje sadrže dobre masti. Loše masti nisu štetne u malim količinama, zato treba voditi računa.

Joga kao lek za stres - evo šta treba da znate
Sledeći artikal
JOGA KAO LEK ZA STRES

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.