Otkrivamo šta su base i top coat i čemu služe
Otkrivamo šta su base i top coat i čemu služe
Foto: thetrendspotter.net

OTKRIJTE ŠTA SU TAČNO BASE I TOP COAT I ČEMU SLUŽE

Ukoliko stalno lakirate nokte, onda je potrebno da koristite proizvode kao što su base i top coat. Korišćenjem ovih proizvoda kvalitet vaših noktiju će biti daleko bolji, a i manikir će vam duže trajati. Šta su tačno base i top coat i čemu služe, pogledajte u nastavku.

BASE COAT

Base coat ili podloga za lak, nanosite na nokatnu ploču pre laka za nokte. Njegova uloga je da zaštiti nokte od oštećenja i listanja i na taj način će poboljšati  kvalitet vaših noktiju. Takodje, sprečava da vam nokti požute usled nanošenja tamnih lakova i produžava postojanost i trajanje laka za nokte.

Postoji više vrsta, tako da možete naći base coat koji služi za regeneraciju noktiju, protiv listanja, za jačanje noktiju i za brži rast.

Base coat može biti bezbojan, prozirno roze, bele ili bež boje. Veoma se brzo suši i dugo traje.

TOP COAT

Top coat ili završni sloj se premazuje preko laka za nokte i ima zadatak da fiksira boju, da obezbedi da lak za nokte duže traje i da ima sjaj.

Top coat omogućava da se lak za nokte brzo suši, čak postoje i oni koji momentalno suše lak, do jednog minuta. Takodje, možete naći i top coat koji učvršćuje nokte, daje visoki sjaj koji može dugo da traje, pa postoje i oni protiv grickanja.

Top coat će vam svakako obezbediti negovan i lep izgled noktiju i duže trajanje laka za nokte.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.