Otkrijte šta je Iluminator i kako se koristi
Otkrijte šta je Iluminator i kako se koristi
Foto: pinterest.com

ŠTA JE ILUMINATOR I KAKO SE KORISTI

Iluminator ili osvetljivač lica je vrsta sjaja u beloj boji koji se koristite kada želite da postignete blistavost na celom licu. Nanosi se nakon tečne podloge ili se mogu mešati sa puderom.

Illuminator koristite kako biste vizuelno izdužili ili suzili određene delove lica. Uz pomoć iluminatora možete recimo da  istaknete područja iznad obrva ili se mogu naneti po dužini nosa kako bi ga vizuelno izdužili. Sa iluminatorom možete definisati usne tako što ga nanosite na područje iznad i ispod sredine usne. Odličan je i u borbi protiv podočnjaka tako što ga nanosite na „jastučić“ ispod oka i dobro ga utapkate.

Iluminator
Foto: glowmakeup.ee

Iluminator može doneti svežinu vašem licu, lako ispravlja nepravilnosti na vašem licu. Nema boljeg oružja u borbi protiv umornog i sivog tena od iluminatora, jer odmah vraća koži živost i sjaj. 

Ipak, vodite dobro računa, pogrešno stavljen iluminator učiniće potpuno suprotan efekat, može da istakne nesavršenosti, zato ga nanosite pažljivo.

Koristi se nakon tečnog pudera. Najpraktičniji način za nanošenje iluminatora su prsti. Najbolje je nanositi ga tapkanjem, a ne razmazivanjem i veoma je bitno staviti ga ravnomerno. Nemojte preterivati kada nanosite iluminator, uzimajte male količine, pa po potrebi dodajte još.

Iluminator inače ne spada u popularnu šminku, ali ga gotovo svi proizvođači šminke proizvode. Ne postoji puno nijansi, a mogu biti kremasti, u prahu, u kamenu, u stiku.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.