RECEPT ZA ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU ZAPEČENE U RERNI
RECEPT ZA ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU ZAPEČENE U RERNI
Foto: milicinakuhinja.blogspot.rs

ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU ZAPEČENE U RERNI

Ćufte su omiljena klopa i deci i odraslima. Oko njih nema puno posla i mogu se kombinovati sa raznim sosovima. Sa malo mašte na trpezi možete imati pravu gozbu. Ćufte su, dakle, gurmanluk bez granica :). 

SASTOJCI :

Za ćufte :

5oo gr mlevenog mesa,

1 praziluk ili 2 crvena luka,

1~2 čena belog luka,

malo prezli,

začin po želji,

jaje.

Za sos :

malo putera (kockica),

2~3 kašike brašna,

5oo ml mleka,

1oo gr traista ili mocarele,

pavlake za kuvanje.

PRIPREMA :

Foto: milicinakuhinja.blogspot.rs

Sitno naseckati obe vrste luka, pa dodati u meso. Dodati jaje, prezle i začine. Posolite po ukusu. Zamesiti smesu da bude kompaktna i da se ne lepi za prste. Ostaviti smesu da odstoji bar pola sata. 

Nauljenim rukama oblikujte ćufte i pržite ih u vrelom ulju dok ne dobiju lepu boju sa svih strana. Ne treba skroz da se isprže, već samo dok ne porumene.

Ređajte ih u vatrostalnu činiju.

U tom tiganju u kom ste pržili ćufte napravite sos. Ulju dodajte malo putera i kad se rastopi dodajte brašno. 

Kada nema više grudvica nalijte mleko uz stalno mešanje. Na kraju sipajte pavlaku za kuvanje.

Posolite i pobiberite po želji.

Ja svakom jelu volim da dam lični pečat, pa sam u sos ubacila oko 5o gr sirovog suncokreta :). 

Vi možete dodati začin po želji.

Na kraju u sos umešajte trapist isečen na kockice. 

Prelijte sos preko ćufti i ubacite u zagrejanu rernu na 2oo C da se zapeče. 

Prvih 2o minuta pecite prekriveno folijom. Poslednjih 1o minuta pecite bez folije.

Ćufte u bešamel sosu poslužite uz pomftir i salatu po želji.

Prijatno!

Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.