ŠTA DA URADITE AKO GREŠKOM OFARBATE VEŠ U MAŠINI
ŠTA DA URADITE AKO GREŠKOM OFARBATE VEŠ U MAŠINI
Foto: @topntp26 I freepik.com

EVO ŠTA DA URADITE AKO GREŠKOM OFARBATE BELI VEŠ U MAŠINI

Da li se i vama desilo da slučajno sa belim vešom ubacite crnu čarapu ili neki drugi komad odeće i pustite mašinu da pere? Ono što vas dočeka nakon pranja nije ni malo prijatno. Ali,  nemojte paničiti jer postoje načini kako da uklonite tragove boje iz belog veša.

Donosimo vam 3 SAVETA kako na siguran način da izbelite veš posle nezgode:

#1 Izbeljivač na bazi limuna i hidrogen peroksida

Izbelite veš uz pomoće limuna i hidrogen peroksida koji možete nabaviti u apotekama. Pomešajte pola šoljice limunovog soka, pola šoljice hidrogen peroksida i 4 litre destilovane vode. U tu smesu potopite veš i nakon sat vremena ubacite ga u veš mašinu na 90 stepeni i operite.

#2 Izbeljivač na bazi kiseonika

Izbeljivač na bazi kiseonika je odličan i možete ga naći u svakoj prodavnici. Sve što treba da uradite je da ofarban veš potopite u lavor napunjen vodom sa dodatkom izbeljivača. Potrebno je da veš odstoji oko 90 minuta (ili prema uputstvu), a nakon toga ga operite na 90 stepeni u mašini. Kod doziranja izbeljivača obavezno pratite uputsvo za douiranje koje se nalazi na poledjini proizvoda.

#3 Domestos

Verovali ili ne pored toga što može da  dezinfikuje prostorije, domestos odlično izbeljuje beli veš. Sve to piše na flaši proizvoda, samo veoma sitnim slovima. Potrebno je da 15 ml domestosa (1 zatvarač) rastvorite u 5 litara vode. U tu smesu potopite veš i neka odstoji 2 – 3 sata. Nakon toga operite veš na 90 stepeni  u veš mašini. Ako se stav oprala delimično, postupak možete ponoviti do 3 puta. Zapamtite, domestos nemojte koristiti kada je u pitanju svila, vuna i šarene stvari. Domestos koristitie samo za beli veš.

Nemojte primenjivati sve metode odjednom jer možete oštetiti tkaninu. Svakom sredstvu treba vremena da odradi posao i ne možete uvek očekivati trenutni efekat.

Srećno!

goveđa supa recept
Sledeći artikal
GOVEĐA SUPA

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.