Evo kako da stvorite energetsko utočište u vašem domu prema feng shuiju
Evo kako da stvorite energetsko utočište u vašem domu prema feng shuiju
Foto: unsplash.com/@isaacquesada

FENG SHUI: Kako stvoriti energetsko utočište u vašem domu?

Čini se kao da do pandemije koja nas je zadesila nismo ozbiljno shvatali koliko svoj opstanak na zemlji dovodimo u pitanje. Čak i u ovim teškim vremenima moramo da pođemo od sebe, od svog doma, kako bismo mogli jednog dana da učinimo više, nešto na globalnom nivou. Pitanje se postavlja kako stvoriti harmoniju u domu, kada se svet oko nas raspada?

Zapamtite: mir počinje od vas. Gde god da se nalazite, šta god da radite, ako situaciji pristupate mirno, mnogo su veće šanse da ćete se rešiti agresivnog i anksioznog pristupa. Upotreba feng shuija pomoći će vam da stvorite miran dom, koji će vas udaljiti od svakodnevnih stresova i omogućiti vam da jasnije sagledavate stvari. Ono što vam zapravo treba je dom koji podiže energiju i koji vas čini spremnim za nove izazove. 

Kako stvoriti energetsko utočište? Otkrijte u nastavku..

#1 ISKLJUČITE TV

Ukoliko je u vašem domu TV uređaj nešto što dominira prostorom i koje vas bombarduje vestima posvećivali mu pažnju ili ne, učinite ga manje vidljivim. Premestite ga na neko manje upadljivo mesto ili se trudite da bude uključen kada gledate neki opuštajući program.

#2 ORGANIZUJTE SE

Ukoliko je vaš dom dobro organizovan, odnosno kada je sve skladno podređeno vašim potrebama i vaš mentalni sklop to registruje kao zadovoljavajuću okolnost.

#3 BUDITE UREDNI

Nakon uznemirujućih vesti i lošeg dana u globalu, pogled na gomilu neopranih sudova i prljavog veša može da bude poražavajući. Pobrinite se da pre odlaska u krevet kuću dovedete u red.

#4 DODAJTE SVOM DOMU VIŠE SVETLOSTI

Prirodno svetlo je omiljeni faktor Feng Šuija. Koliko god možete, svoj životni prostor ispunite svetlošću, jer ona pročišćava i najzagađenije misli i osećanja.

#5 ISKLJUČITE MOBILNE TELEFONE I RAČUNARE

Stalni kontakt sa spoljnim svetom u pogledu slanja poruka, poziva i video poziva, može da bude teskoban. S toga odredite momenat u toku dana kada ćete prestati sa „dostupnošću“. Neće svet propasti ako niste svima na raspolaganju 24/7.

Izvor: mojenterijer.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.