NAJBOLJI SAVETI ZA EKSTERIJER DOMA TVRDE FENG SHUI STRUČNJACI
NAJBOLJI SAVETI ZA EKSTERIJER DOMA TVRDE FENG SHUI STRUČNJACI
Foto: pexels.com/@heyho

FENG SHUI SAVETI ZA EKSTERIJER DOMA

U feng shuiju jednako je važno posvetiti pažnju i spoljašnjem i unutrašnjem „čišćenju„, kako bi energija u prostoru mogla nesmetano da teče, jer nema smisla fokusirati se samo na enterijer, ako je eksterijer obavijen negativnim faktorima.

Istina je da ukoliko kuća ima izazovan Feng shui zbog svog okruženja, da je veoma teško postići dobar Feng shui u njenom enterijeru, ali ne i nemoguće. Najefikasniji pristup je kreiranje najboljeg mogućeg Feng shuija u okruženju kuće, kako bi kroz nju tekla pozitivna energija. Postoji mnogo praktičnih načina za rešavanje najčešćih Feng Šui izazova vezanih za kućni eksterijer.

IZBOR BOJA KOJE OPISUJU KUĆU

Dva su jednostavna poteza za poboljšanje energije oko kuće:

  1. postizanje harmonije izborom boja koje nadopunjuju prirodno okruženje
  2. izbor boja kuće na osnovu elemenata po rođenju svakog člana porodice

Jednstavnije rečeno, kuća i njeno okruženje treba da čine skladu celinu koja se stapa sa svojom okolinom i karakterom članova porodice.

Ovi znakovi pokazuju da u vašem domu vlada dobar feng shui

Pročitajte još: 5 ZNAKOVA DA U VAŠEM DOMU VLADAJU DOBAR FENG SHUI I POZITIVNA ENERGIJA

STVARANJE SNAŽNOG FENG SHUIJA ULAZNIH VRATA

Prema Feng shuiju, svaka kuća dobija svoj chi iliti energetsku ishranu kroz svoja ulazna vrata. Što su ulazna vrata jača, zdravija i uravnoteženija, to je bolji i kvalitet energije dostupan onima koji u kući žive. Potrebno je odabrati snažnu boju za ulazna vrata, onu koja iskazuje vaše najiskrenije misli.

PROMOCIJA DOBROG FENG SHUIJA U BAŠTI

Dobar Feng shui u vrtu ili bašti će vam pomoći da privučete visokokvalitetnu energiju, koja će prijati svim vašim čulima. Veličina bašte nije bitna stavka za ovu misiju. Iako je divno biti okružen predivno uređenim i skladnim velikim vrtom, čarolija jednako može da postoji i u malom ali lepo dekorisanom prostoru.

PROCENA ZEMLJIŠTA I POLOŽAJA KUĆE

Ako ste u prilici da kuću gradite iz temelja, obratite pažnju na zemljište na kom stojite. Vegetacija na parceli daće vam uvid u cirkulaciju energije na datom mestu. Ako je bujna i puna života, velike su šanse da će se i na vas preneti energija koja je tu prisutna. Ako je mesto opustošeno i ako deluje beživotno, vrlo ćete teško na takvom prostoru doživeti prosperitet.

SUOČAVANJE SA VELIKIM DRVETOM ISPRED KUĆE

Uopšteno gledano, drveće vam zaista nije neophodno u neposrednoj blizini kuće. Kao što je drveću potrebno da diše, tako je i vašoj kući potreban njen lični prostor. Drvo ispred kuće se smatra izazovnim Feng Šuijem jer ono blokira ulaz dobre energije u kuću.

Izvor: mojenterijer.rs; thespruce.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.