KAKO DA POTAMNITE KOSU PRIRODNIM PUTEM
KAKO DA POTAMNITE KOSU PRIRODNIM PUTEM

KAKO DA POTAMNITE KOSU PRIRODNIM PUTEM

Pisali smo o tome KAKO DA POSVETLITE KOSU PRIRODNIM PUTEM. U ovom postu ćemo vam otkriti kako da je prirodno potamnite.

Pre nego što se upustite u potamnjivanje kose treba da znate:

  • da ne očekujete iste rezultate kao i sa farbom za kosu
  • postupak morate često ponavljati zbog ispiranja
  • dobra stvar je što ovakav postupak potamnjivanja kose ne oštećuje kosu

Predstavljamo vam 4 NAČINA ZA PRIRODNO POTAMNJIVANJE KOSE i sigurni smo da ove sastojke imate već u svojoj kuhinji:

#1 KAFA

Kafa veoma dobro može da potamni kosu. Potrebno je da napravite jaku crnu kafu i ostavite da se ohladi. Operite kosu šamponom, zatim isperite kafom. Nakon toga ponovo operite kosu šamponom i nanesite regenerator.

Najbolji rezultati su na svetloj i srednjoj nijansi smeđe kose. Što tamniju boju želite, to ponovite postupak više puta.

#2 KAKAO

Pomešajte kakao sa vodom tako da dobijete gustu smesu. Dobijenu smesu utrljajte u kosu i ostavite da odstoji 15 minuta. Što duže ostavite da odstoji, kosa će biti tamnija. Nakon toga operite kosu normalno.

#3 CRNI ČAJ

Napravite jak crni čaj i ostavite da se ohladi. 15 minuta pre tuširanja nakvasite kosu sa crnim čajem, a zatim je operite. Postupak ponavljajte pri svakom tuširanju i nakon 2 – 3 nedelje primetićete kako vam je kosa sve tamnija. Mana kod ovakvog prirodnog potamljivanja jeste to što se brzo ispira sa kose.

#4 CRNI ORAH

Crni orah je veoma dobar ukoliko želite da potamnite kosu, ali imajte na umu da crni orah boji sve i iz tog razloga obavezno nosite rukavice i zaštitite garderobu. Deo kože oko kose, odnosno vrat, uši i čelo namažite nekom kremom kako bi zaštitili od potamnjivanja.

Ukoli želite svetlo smeđu nijansu, koristite 2 – 3 oraha u 8 – 10 čaša vode.

Za srednju nijansu koristite 5 oraha u 10 čaša vode.

Za tamnije smeđu nijansu za svaki orah stavite 1 čašu vode.

Kako bi napravili smesu potrebno je da izlomite orahe i da ih kuvate u vodi pola sata. Zatim ostavite da se ohladi i procedite masu, orahe odstranite, a smesu sipajte u neku posudu iz koje će vam biti zgodno da naneste na kosu. Kada nanesete smesu na kosu, ostavite da odstoji 20 – 30 minuta, a zatim isperite, nanesite šampon, regenerator, isperite i kosu osušite peškirom.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
KAKO DA STILIZUJETE KOSU AKO NIJE BAŠ SAVRŠENO ČISTA
KAKO DA STILIZUJETE KOSU AKO NIJE BAŠ SAVRŠENO ČISTA