OTKRIVAMO KAKO MOŽETE DA POTAMNITE KOSU PRIRODNIM PUTEM
OTKRIVAMO KAKO MOŽETE DA POTAMNITE KOSU PRIRODNIM PUTEM
Foto: pinterest.com

KAKO DA POTAMNITE KOSU PRIRODNIM PUTEM

Pisali smo o tome KAKO DA POSVETLITE KOSU PRIRODNIM PUTEM. U ovom postu ćemo vam otkriti kako da je prirodno potamnite.

Pre nego što se upustite u potamnjivanje kose treba da znate:

  • da ne očekujete iste rezultate kao i sa farbom za kosu
  • postupak morate često ponavljati zbog ispiranja
  • dobra stvar je što ovakav postupak potamnjivanja kose ne oštećuje kosu

Predstavljamo vam 4 NAČINA ZA PRIRODNO POTAMNJIVANJE KOSE i sigurni smo da ove sastojke imate već u svojoj kuhinji:

#1 KAFA

Kafa veoma dobro može da potamni kosu. Potrebno je da napravite jaku crnu kafu i ostavite da se ohladi. Operite kosu šamponom, zatim isperite kafom. Nakon toga ponovo operite kosu šamponom i nanesite regenerator.

Najbolji rezultati su na svetloj i srednjoj nijansi smeđe kose. Što tamniju boju želite, to ponovite postupak više puta.

#2 KAKAO

Pomešajte kakao sa vodom tako da dobijete gustu smesu. Dobijenu smesu utrljajte u kosu i ostavite da odstoji 15 minuta. Što duže ostavite da odstoji, kosa će biti tamnija. Nakon toga operite kosu normalno.

#3 CRNI ČAJ

Napravite jak crni čaj i ostavite da se ohladi. 15 minuta pre tuširanja nakvasite kosu sa crnim čajem, a zatim je operite. Postupak ponavljajte pri svakom tuširanju i nakon 2 – 3 nedelje primetićete kako vam je kosa sve tamnija. Mana kod ovakvog prirodnog potamljivanja jeste to što se brzo ispira sa kose.

#4 CRNI ORAH

Crni orah je veoma dobar ukoliko želite da potamnite kosu, ali imajte na umu da crni orah boji sve i iz tog razloga obavezno nosite rukavice i zaštitite garderobu. Deo kože oko kose, odnosno vrat, uši i čelo namažite nekom kremom kako bi zaštitili od potamnjivanja.

Ukoli želite svetlo smeđu nijansu, koristite 2 – 3 oraha u 8 – 10 čaša vode.

Za srednju nijansu koristite 5 oraha u 10 čaša vode.

Za tamnije smeđu nijansu za svaki orah stavite 1 čašu vode.

Kako bi napravili smesu potrebno je da izlomite orahe i da ih kuvate u vodi pola sata. Zatim ostavite da se ohladi i procedite masu, orahe odstranite, a smesu sipajte u neku posudu iz koje će vam biti zgodno da naneste na kosu. Kada nanesete smesu na kosu, ostavite da odstoji 20 – 30 minuta, a zatim isperite, nanesite šampon, regenerator, isperite i kosu osušite peškirom.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.