Recept za odličnu masku za lice i vrat od oraha
Recept za odličnu masku za lice i vrat od oraha
Foto: unsplash.com/@larisabirta

PODMLADITE SE: maska za lice i vrat od oraha

Pored toga što je ORAH veoma dobar za naše zdravlje, odličan je i za negu kože. Bogat je antioksidansima koji štiti ćelije od starenja, pomažu u obnavljanju tkiva, sprečavaju razne bolesti i pomažu imunološkom sistemu.

Osim 65% ulja, jezgro oraha sadrži i 15% vrednih belančevina, isto toliko ugljenih hidrata, a takođe je bogat i magnezijumom, kalijumom, fosforom, gvožđem, vitaminom B i C. Zato je orah idealan za naše zdravlje, ali i za naš izgled. Orah, takođe sadrži i vitamin E koji stimuliše bolje zarastanje i oporavak kože i kose.

Evo zašto su orasi jako zdravi

Pročitaj još: ORASI ~ RIZNICA ZDRAVLJA

Orah pomaže kod oštećenog površinskog sloja kože i preventivnu negu protiv bora, tako da sa oraha možete napraviti masku koja će vam oporaviti i podmladiti kožu.

POTREBNI SASTOJCI:

Recept za odličnu masku za lice i vrat od oraha
Foto: @ valeria_aksakova I freepik.com
  1. 1 šoljica samlevenih oraha
  2. malo domaćeg mleka

PRIPREMA:

Dobro pomešajte mlevene orahe i mleko tako da dobijete gustu kompaktnu smesu. Smesu nanesite na lice i vrat i ostavite da deluje 20 – ak minuta. Nakon toga lepo isperite.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.