Sve što treba da znate o hijaluronu
Sve što treba da znate o hijaluronu
Foto: alladerm.com

ŠTA JE HIJALURON I KAKO NAS ČINI MLAĐIM?

Hijaluronska kiselina, odnosno hijaluron je sastavni deo ljudskog organizma. Ova kiselina predstavlja polimerni molekul šećera koji ima sposobnost da vezuje velike količine vode.

Starenjem se usporava proizvodnja hijaluronske kiseline i znaci starenja postaju sve vidljiviji. Da bi nadoknadili tu vodu koju koža gubi potrebno je koristiti preparate i zato je hijaluronska kiselina jedan od najpopularnijih anti – age tretmana.

Hijaluronska kiselina se bori protiv slobodnih radikala i na taj način čuva mladalački i zategnuti izgled kože. Ona predstavlja potporu kolagenim i ostalim vezivnim vlaknima naših tkiva. Takođe, služi kako bi se što efikasnije vezala voda za stanice i time dodatno hidrirala i podmlađivala koža.

Tretmani koji su najpopularniji su tretmani bora kožnim filerima, a najtraženiji filer je u svakom slučaju hijaluronska kiselina.

Fileri hijaluronske kiseline dolaze u obliku gela pa se injekcijom ubrizgavaju kroz kožu. Njima se doslovno popunjavaju bore i sitne linije na licu. Prilagođdjen je hidrataciji cele površine lica, vrata i nadlaktice šaka. Efekat je vidljiv odmah.

Tretmani hijaluronskom kiselinom je odličan za one koji žele da uklone duboke bore sa lica i to bez „odlaska pod nož“, za one koji žele da povećaju volumen usana, jagodica i obraza i daju odlične rezultate kod podmladjivanja kože ruku, vrata i dekoltea.

Ovi tretmani su bezbedni, a traju oko 15 minuta, nakon čega se pacijent odmah vraća svojim svakodnevnim obavezama. Moguća je pojava blagog crvenila koje nestaje nakon par sati.

NEŽELJENE REAKCIJE

Variraju i svode se na kratkotrajnu preosetljivost, pojavu modrica, blagu otečenost i minimalna oštećenja tkiva ubodom igle.

Svakodnevna nega lica kozmetičkim preparatima koji sadrže hijaluronsku kiselinu deluju na način da se koža puni iznutra prema spolja i tako se na isti način postiže vidljivo ublažavanje bora. Kreme i serumi sa hijaluronskom kiselinom reaktiviraju vlastitu proizvodnju hijaluronske kiseline u koži i popunjavaju bore iznutra, čineći ih glatkim.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.