SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O „BAKING“ TEHNICI ŠMINKANJA

Predstavljamo vam još jednu, isto korisnu i popularnu tehniku šminkanja pod nazivom „baking“! Tehnika šminkanja koju je popularizovala Kim Kardashian i bez koje se ne odvaja. Ova tehnika šminkanja će učiniti da se lakše, a i bolje fiksira šminka, pa će samim tim i biti dugotrajnija.

Za „baking“ tehniku vam je potrebno da imate: tečni korektor i transparentni puder u prahu.

„BAKING“ tehnika se NE RADI na celom licu, primenjuje se na delovima lica koje želimo dodatno da posvetlimo kao što je predeo ispod očiju, na bradi, ispod kontura, nikako na celom licu.

Ovu metodu treba da IZBEGAVAJU dame koje imaju suvu kožu i ako ste u zrelim godinama jer će ova metoda samo dodatno naglasiti suvoću kože i bore. Takođe, ova tehnika nije za svakodnevno šminkanje kako ne biste isušili kožu i opteretili je sa slojevima šminke.

S obzirom da se „baking“ tehnika primenjuje najviše na zoni oko očiju, potrebno je da je prvo dobro hidrirate bogatim antiridom kako se tanka koža oko očiju ne bi isušila od mnogo šminke. Dopustite kremi da dobro upije pre nastavka šminkanja.

Nakon toga, nanesite dosta tečnog korektora koji će prekriti podočnjake i to od uglova očiju pa do vrha jagodične kosti. Utapkajte sunđerom ili četkicom. Nakon korektora, vlažnim beauty blenderom natapkajte deblji sloj transparentnog pudera u prahu koji će upiti višak masnoće iz kože lica, pomažući korektoru da se bolje upije pod samu kožu. Ostavite tako nanet puder 10 – ak minuta, pa zatim otresite višak pudera u prahu velikom pufnastom četkom i to ovlaš pokretima kako ne biste pomerili šminku.

Dugotrajnija šminka bez izraženih bora i pora je REZULTAT „baking“ metode šminkanja. Delovaćete ispeglano i matirano bez vidljivih nepravilnosti na licu!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.