Neverovatno ukusna čorbica, a lako se pravi. Obratite pažnju pri odabiru mesa, meso mlade jagnjetine je ukusnije i mekše, dok je starije meso žilavije i grublje. Sve u svemu, ovo je odlična čorbica koju ćete rado spremati.
Sastojci:
300g jagnjetine
3 kašike ulja
150g crnog luka
150g šargarepe
100g celera
biber
so
lovorov list
peršunov list
limun
dodatak jelu
100g kisele pavlake
Priprema:
Na zagrejanom ulju izdinstati iseckani crni luk, dodati iseckanu šargarepu i celer, malo propržiti i dodati nasečeno jagnjeće meso.
Preliti vodom, začiniti dodatkom jelima, posoliti, pobiberiti, dodati lovor list i kuvati na laganoj vatri sve dok meso ne omekša.
U činiji izmešati kiselu pavlaku, sok od limuna i iseckan peršun i sipati u gotovu jagnjeću čorbu.
Izvor: kuhinjica.rs