Upustite se u ukusno putovanje do Meksika sa supom koju vam predlažemo za današnji ručak!
SastojcI (8 porcija):
600 g piletine
2 paprike
15 g crvene ljute papričice
3 šargarepe
1 luk
1 praziluk
1 kesica krem supe paradajz bosiljak
1 kaf. kašičica karija, začin u prahu
2 kocke pileće supe u kocki
7 ml ljuti čili sos
80 g krem sira
3 g mlevenog crnog bibera
Priprema:
Priprema povrća:
Sitno iseckajte sve paprike, šargarepu, luk i praziluk, pa sve kratko prodinstajte na malo maslinovog ulja.
Priprema piletine:
Isecite pileće meso pa ga začinite C začinom za piletinu.
Priprema za supu:
Prodinstano povrće prebacite u lonac u kojem će se supa kuvati, nalijte vodom, ubacite C kocke za supu i dodajte čili sos, sadržaj kesice C paradajz supe, kari začin i jedan isečeni paradajz.
Kuvanje supe:
U posebnom tiganju kratko propržite piletinu, pa je prebacite u lonac da se krčka zajedno sa povrćem narednih 30 minuta. Nakon toga dodajte neutralnu pavlaku i krem sir.
Začini:
Ukoliko je potrebno, dodajte još malo začina.
Prijatno!
Izvor: mojrecept.rs