Ova ukusna supa sa knedlama je jedna od omiljenih specijaliteta i mnogi je veoma rado prave. Uz pomoć ovog recepta napravite najukusnije knedle i zadivite vaše najmilije.
Sastojci:
Za supu:
600 g junećih rebara
1 kašičica soli
1 kašika suvog začina
2 šargarepe
2 korena peršuna
1 koren manjeg celera
2 l hladne vode
1 juneća kost
seckano lišće svežeg peršuna
po ukusu mleveni biber
Za knedle od griza:
1 jaje
4 kašike pšeničnog griza
1 kašika ulja
po ukusu so
Priprema:
U veći lonac dodati oprano meso i i očišćeno povrće. Dodati juneću kost, so i začin. Preliti sa vodom i krčkati 60 minuta.
Supu procediti. Povrće iseckati. Kuvano meso izvaditi i iseckati na manje parčiće. Sve vratiti u proceđenu supu. Staviti na ringlu da provri dodati soli i bibera po ukusu, kad provri smanjiti temperaturu ringle.
Priprema knedli: Jaje umuti sa malo soli, dodati griz, ulje i sjediniti. Dok supa vrijucka lagano kašičicom spuštati male knedle. Kuvati 10 minuta, zatim skloniti sa šporeta pa dodati sveže seckano peršunovo lišće.
Prijatno.
Izvor: recepti.com