JUNEĆA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA

Ova ukusna supa sa knedlama je jedna od omiljenih specijaliteta i mnogi je veoma rado prave. Uz pomoć ovog recepta napravite najukusnije knedle i zadivite vaše najmilije.

Sastojci:

Za supu:

600 g junećih rebara

1 kašičica soli

1 kašika suvog začina

2 šargarepe

2 korena peršuna

1 koren manjeg celera

2 l hladne vode

1 juneća kost

seckano lišće svežeg peršuna

po ukusu mleveni biber

Za knedle od griza:

1 jaje

4 kašike pšeničnog griza

1 kašika ulja

po ukusu so

Priprema:

U veći lonac dodati oprano meso i i očišćeno povrće. Dodati juneću kost, so i začin. Preliti sa vodom i krčkati 60 minuta.

Supu procediti. Povrće iseckati. Kuvano meso izvaditi i iseckati na manje parčiće. Sve vratiti u proceđenu supu. Staviti na ringlu da provri dodati soli i bibera po ukusu, kad provri smanjiti temperaturu ringle.

Priprema knedli: Jaje umuti sa malo soli, dodati griz, ulje i sjediniti. Dok supa vrijucka lagano kašičicom spuštati male knedle. Kuvati 10 minuta, zatim skloniti sa šporeta pa dodati sveže seckano peršunovo lišće.

Prijatno.

Izvor: www.recepti.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
KISELA ČORBA OD ZELJA PO TRADICIONALNOM RECEPTU