PARADAJZ ČORBA SA ŠAMPINJONIMA

Zimi greje, u letnjem periodu osvežava, savršena za sva godišnja doba, paradajz čorba. Mami svojom veselom bojom i ukusom i to ne samo kao predjelo već uz parče domaćeg hleba ili krutone ova čorba ima sve što je potrebno za kompletan obrok.

Ova okrepljujuća čorba, pored toga što uspešno leči mamurluk, svrstava se među najzdravije. Za pola sata gotova, paradajz čorba prija u svako doba.

SASTOJCI :

1 praziluk,

4oo gr šampinjona,

šaka pirinča,

1 puna kašika brašna

1 L paradajz soka ili 5oo ml pasiranog paradajza,

1 L vode,

začini po želji,

2 kašičice soli.

PRIPREMA :

Praziluk sitno iseckati i prodinstati ga na malo ulja sa malo vode 5 minuta. Šampinjone oprati i iseckati pa ubaciti u šerpu sa prazilukom. Dinstati još 5 minuta pa ubaciti kašiku brašna i promešati da se razbiju grudvice. Preliti paradajz sokom i dodati vodu pa ubaciti opran pirinač.

Smanjiti temperaturu ringle, posoliti i dodati začin po želji (ja koristim origano) pa uz povremeno mešanje kuvati još oko 20~25 minuta.

Paradajz čorbu poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo :).

Prijatno!

Izvor: https://milicinakuhinja.blogspot.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM