Izuzetno ukusna supa od paradajza, pravi se brzo i lako, a može se poslužiti kao glavno uz pastu ili parče hleba.
Sastojci (za 4 osobe):
700 ml paradajz soka
500 ml vode
1 kašika suvog začina
50 ml ulja
Malo soli, bibera I šećera
Testenina po izboru (flekice, tanji ili deblji rezanci, tarana…)
Priprema:
Pomešati paradajz sok I vodu, dodati suvi začin I ulje.
Posoliti prstohvatom Ili dva, dodati bibera po želji I jedan prstohvat šećera.
Sačekati da provri pa zakuvati testeninu.
Ukoliko koristite tanje rezance, samo spustite u supu i ugasite vatru, ne treba da vri da se ne bi raskuvali. Ukoliko stavljate deblje rezance ili taranu, kuvajte 3 minuta pa sklonite sa vatre. Za griz knedle treba kuvati 10 minuta i onda da odstoje jo 10 minuta.
Na kraju, po želji dodati prešunov list.
Prijatno!
Izvor: domacirecepti.net