Nekoliko saveta pomoću kojih će vaša kosa biti zdrava tokom zimskih meseci
Nekoliko saveta pomoću kojih će vaša kosa biti zdrava tokom zimskih meseci
Foto: ©Ксения Перминова | Dreamstime.com

PRAVILNA NEGA KOSE TOKOM ZIME

Tokom zime, vašoj kosi je neophodna posebna nega. Niske temperature, vetar i suv vazduh su najveći neprijatelji  i učiniće da vam kosa bude suva i oštećena. Kako ne biste dočekali proleće sa suvom i dehidriranom kosom, onda morate malo više pažnje da posvetite vašoj kosi tokom hladnih dana.

Evo nekoliko saveta pomoću kojih će vaša kosa biti zdrava tokom zimskih meseci.

#1Nemojte prati kosu svaki dan

Često pranje kose prouzrukuje suvoću temena, pojavu peruti i sve to pogotovu tokom zime, kada se luči manje sebuma nego inače, zbog niskih temperatura. Umesto šampona za pranje kose, možete kosristiti šampon za suvo pranje kose.

#2 Hidratacija

Tokom zime izaberite najkvalitetnije i najbolje pakovanje koje odgovara vašoj kosi. Kosa zimi gubi dosta hidratacije, zbog čega je neophodno da je pravilno negujemo.

#3 Koristite kapu

Kapa čuva kosu I treba uvek da se opredelite za kapu sa svilenom postavom. Kape od veštačkih materijala mogu dodatno da isuše kosu.

#4 Koristite ulja

Obavezno kosristite maslinovo ili kokosovo ulje. Ova ulja će tokom hladnih meseci nahraniti vašu kosu, učiniće kožu glave zdravijom I vašoj kosi će dati sjaj.

#5 Redovno šišanje

Nemojte čekati da se vlasi rascvetaju, redovno šišajte vašu kosu i pripremite je za zimu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.