Nekoliko saveta pomoću kojih će vaša kosa biti zdrava tokom zimskih meseci
Nekoliko saveta pomoću kojih će vaša kosa biti zdrava tokom zimskih meseci

PRAVILNA NEGA KOSE TOKOM ZIME

Tokom zime, vašoj kosi je neophodna posebna nega. Niske temperature, vetar i suv vazduh su najveći neprijatelji  i učiniće da vam kosa bude suva i oštećena. Kako ne biste dočekali proleće sa suvom i dehidriranom kosom, onda morate malo više pažnje da posvetite vašoj kosi tokom hladnih dana.

Evo nekoliko saveta pomoću kojih će vaša kosa biti zdrava tokom zimskih meseci.

#1Nemojte prati kosu svaki dan

Često pranje kose prouzrukuje suvoću temena, pojavu peruti i sve to pogotovu tokom zime, kada se luči manje sebuma nego inače, zbog niskih temperatura. Umesto šampona za pranje kose, možete kosristiti šampon za suvo pranje kose.

Pročitajte još: NAPRAVITE SAMI ŠAMPON ZA SUVO PRANJE

#2 Hidratacija

Tokom zime izaberite najkvalitetnije I najbolje pakovanje koje odgovara vašoj kosi. Kosa zimi gubi dosta hidratacije, zbog čega je neophodno da je pravilno negujemo.

#3 Koristite kapu

Kapa čuva kosu I treba uvek da se opredelite za kapu sa svilenom postavom. Kape od veštačkih materijala mogu dodatno da isuše kosu.

#4 Koristite ulja

Obavezno kosristite maslinovo ili kokosovo ulje. Ova ulja će tokom hladnih meseci nahraniti vašu kosu, učiniće kožu glave zdravijom I vašoj kosi će dati sjaj.

Pročitajte još: SVE PREDNOSTI KOKOSOVOG ULJA

#5 Redovno šišanje

Nemojte čekati da se vlasi rascvetaju, redovno šišajte vašu kosu i pripremite je za zimu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.