Najbolji saveti za neku kože tokom zime
Najbolji saveti za neku kože tokom zime
Foto: peakpx.com

SAVETI ZA PRAVILNU NEGU KOŽE TOKOM ZIME

Toko zime naša koža je izložena raznim negativnim vremenskim uticajima koji dovode do njenog isušivanja, pucanja i iritacije. Iz tog razloga, tokom hladnih i vetrovitih dana našoj koži je neophodna dodatna, a i pravilna nega kako bi bila meka, glatka i vlažna.

Kako bi sprečili isušivanje kože koje nastaju tokom prvih zimskih dana, donosimo vam najbolje SAVETE koji će vam pomoći u tome.

#1 HIDRATACIJA

Najbitniji korak kada je pravilna nega kože u pitanju jeste hidratacija. Veoma je bitno nadoknaditi koži vlažnost koju je izgubila, korišćenjem hidratantnih krema koje bi trebalo da sadrže masne kiseline i komponente poput prirodnih vlažećih faktora, kao i vitamine i hranljive materije koje su neophodne koži. Kreme nanosite odmah nakon umivanja i tuširanja.

Veoma je važno da kreme koristite više puta dnevno, obavezno nakon pranja lica i tuširanja, kao i pre izlaska na hladnoću.

#2 PILING KOŽE

Uz pomoć pilinga ćete ukloniti mrtve ćelije sa površine kože i omogućiti bolje prodiranje hidratantnih krema. Ukoliko imate veoma suvu kožu, izbegavajte oštre pilinge na bazi alkohola ili adstrigentne maske koje mogu previše da odstrane zaštitni lipidni sloj na koži.

#3 ODRŽAVAJTE KOŽU ČISTOM

Kada se umivate ili tuširate koristite mlaku vodu, izbegavajte duge  i tople kupke koje će dodatno dehidrirati kožu uklanjanjem njenih prirodnih masnoća.

#4 KORISTITE KREMU ZA SUNČANJE

Kako leti, tako i zimi treba da čuvamo kožu od sunca. Tokom zime sunce isto može biti jako, pogotovo u kombinaciji sa refleksijom od snega može dosta da isuši i ošteti kožu. koristite kreme sa zaštitnim faktorom najmanje spf 15, koji štiti od UVA i UVB zračenja.

#5 POSEBNO NEGUJTE KOŽU NA RUKAMA

Ruke su najviše izložene hladnom i vlažnom vazduhu, a koža na rukama je tanja i osetljivija, pa je potrebno posebnu pažnju posvetiti njenoj nezi. Izbegavajte duži kontakt sa sapunima bez zaštitnih rukavica, utoplite ruke kada izađete napolje i koristite preparate koji sprečavaju isušivanje kože. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.