Saveti za pravilnu negu kože tokom zime
Saveti za pravilnu negu kože tokom zime

SAVETI ZA PRAVILNU NEGU KOŽE TOKOM ZIME

Toko zime naša koža je izložena raznim negativnim vremenskim uticajima koji dovode do njenog isušivanja, pucanja i iritacije. Iz tog razloga, tokom hladnih i vetrovitih dana našoj koži je neophodna dodatna, a i pravilna nega kako bi bila meka, glatka i vlažna.

Kako bi sprečili isušivanje kože koje nastaju tokom prvih zimskih dana, donosimo vam najbolje SAVETE koji će vam pomoći u tome.

#1 HIDRATACIJA

Najbitniji korak kada je pravilna nega kože u pitanju jeste hidratacija. Veoma je bitno nadoknaditi koži vlažnost koju je izgubila, korišćenjem hidratantnih krema koje bi trebalo da sadrže masne kiseline i komponente poput prirodnih vlažećih faktora, kao i vitamine i hranljive materije koje su neophodne koži. Kreme nanosite odmah nakon umivanja i tuširanja.

Veoma je važno da kreme koristite više puta dnevno, obavezno nakon pranja lica i tuširanja, kao i pre izlaska na hladnoću.

#2 PILING KOŽE

Uz pomoć pilinga ćete ukloniti mrtve ćelije sa površine kože i omogućiti bolje prodiranje hidratantnih krema. Ukoliko imate veoma suvu kožu, izbegavajte oštre pilinge na bazi alkohola ili adstrigentne maske koje mogu previše da odstrane zaštitni lipidni sloj na koži.

#3 ODRŽAVAJTE KOŽU ČISTOM

Kada se umivate ili tuširate koristite mlaku vodu, izbegavajte duge  i tople kupke koje će dodatno dehidrirati kožu uklanjanjem njenih prirodnih masnoća.

#4 KORISTITE KREMU ZA SUNČANJE

Kako leti, tako i zimi treba da čuvamo kožu od sunca. Tokom zime sunce isto može biti jako, pogotovo u kombinaciji sa refleksijom od snega može dosta da isuši i ošteti kožu. koristite kreme sa zaštitnim faktorom najmanje spf 15, koji štiti od UVA i UVB zračenja.

#5 POSEBNO NEGUJTE KOŽU NA RUKAMA

Ruke su najviše izložene hladnom i vlažnom vazduhu, a koža na rukama je tanja i osetljivija, pa je potrebno posebnu pažnju posvetiti njenoj nezi. Izbegavajte duži kontakt sa sapunima bez zaštitnih rukavica, utoplite ruke kada izađete napolje i koristite preparate koji sprečavaju isušivanje kože. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
AKTIVNI KISEONIK: Za šta je dobar i kako se koristi