Rimska salata je bogata vitaminima K i A, kao i folata. Pored toga što je veoma zdrava i hranljiva, ova salata je i veoma ukusna, lagana i osvežavajuća.
SASTOJCI:
4 filea pilećih grudi
300 gr jogurta
4 paradajza
1 konzerva kukuruza
1/2 svežeg krastavca
50 gr kisele pavlake
50 gr rendanog parmezana
1 crni luk
1 kašika sirćeta
pola vezice vlašca
pola vezice peršuna
pola vezice bosiljka
2 kašike ulja
so i biber
PRIPREMA:
File peći na zagejanom ulju u tiganju. Posle na tihoj vatri kuvati oko 20 minuta. Izvaditi meso, posoliti i pobiberiti. Kukuruz ostaviti da se ocedi. Oljuštiti krastavce i iseci te prvo po dužini, a zatim na kriške. Iseći paradajz na četvrtine, a crni luk iseći ga na prstenove. Iseći salatu i sve zajedno promešati u činiji.
Oprati začinsko bilje i prosušiti. Vlašac iseći na rolnice, a peršun i bosiljak na trakice. Jogurt pomešati sa sirćetom, kiselom pavlakom i začinskim biljem. Salatu rasporediti na tanjire, preliv posuti preko. Meso iseći na kriške i servirati preko svega. Posuti parmezanom. Dodati malo peršuna i bosiljka.
Prijatno.
Izvor: www.salata.rs