RIMSKA SALATA

Rimska salata je bogata vitaminima K i A, kao i folata. Pored toga što je veoma zdrava i hranljiva, ova salata je i veoma ukusna, lagana i osvežavajuća.

SASTOJCI:

4 filea pilećih grudi

300 gr jogurta

4 paradajza

1 konzerva kukuruza

1/2 svežeg krastavca

50 gr kisele pavlake

50 gr rendanog parmezana

1 crni luk

1 kašika sirćeta

pola vezice vlašca

pola vezice peršuna

pola vezice bosiljka

2 kašike ulja

so i biber

PRIPREMA:

File peći na zagejanom ulju u tiganju. Posle na tihoj vatri kuvati oko 20 minuta. Izvaditi meso, posoliti i pobiberiti. Kukuruz ostaviti da se ocedi. Oljuštiti krastavce i iseci te prvo po dužini, a zatim na kriške. Iseći paradajz na četvrtine, a crni luk  iseći ga na prstenove. Iseći salatu i sve zajedno promešati u činiji.

Oprati začinsko bilje i prosušiti. Vlašac iseći na rolnice, a peršun i bosiljak na trakice. Jogurt pomešati sa sirćetom, kiselom pavlakom i začinskim biljem. Salatu rasporediti na tanjire, preliv posuti preko. Meso iseći na kriške i servirati preko svega. Posuti parmezanom. Dodati malo peršuna i bosiljka.

Prijatno.

Izvor: www.salata.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
recept za crvenu čili salatu od pasulja
VATRENA CRVENA ČILI SALATA OD PASULJA