Za ove krofne vam ne treba ulje, lako se spremaju I brzo su gotove. Počastite svoje ukućane najukusnijim krofnama do sada.
Sastojci:
70 g putera
125 g mleka
125 g vode
2 komada jaja
1 kesica vanilin šećer
500 g glatkog brašna
malo soli
55 g otopljenog putera za premazivanje krofni
Priprema:
Izmrviti kvasac i dodati u brašno. Tu takođe staviti i vanilin šećer i pomešano mleko i vodu. Potom dodati jaja, rastopljen puter i lagano umestiti mekano testo . Potom ga utopliti i ostaviti da naraste.
Kada je testo naraslo razviti ga, ne mora biti mnogo tanko. Potom vadite krofne čašom.
U tepsiju stavite pek papir i premažite ga sa rastopljenim puterom. Svaku krofnu odozgo namazati sa puterom i pustiti da u tepsiju nadođu.
Nadošle krofne peći na 250 stepeni oko 20 minuta.
Pečene krofne premazati rastopljenim puterom (55 g putera rastopiti i premazivati).
Na posletku krofne posuti kristal šećerom i odozgo staviti malo šećera u prahu. Prijatno!
Ukoliko volite, krofne možete napuniti nekim filom.
Izvor: www.stvarukusa.rs