Biljka kineski dolar izbacuje iz doma lošu energiju i donosi novac
Biljka kineski dolar izbacuje iz doma lošu energiju i donosi novac
Foto: thelittlebotanical.com

BILJKA KINESKI DOLAR: Izbacuje iz doma lošu energiju i donosi novac

Biljka kineski dolar je interesantnog oblika, lako se neguje i lepo će krasiti vaš dom. Evo koji još simboliku ova biljka ima prema feng shuiju!

Pilea peperomioides je biljka koju mnogi imaju u svom domu, a nisu svesni njenog svojstva i simbolike. Poznatija po nazivu „kineski dolar„, prema istočnjačkim običajima, donosi sreću i obilje u dom u kojem se gaji. Potiče iz Kine, a njeni okrugli mesnati listovi na dugačkim peteljkama podsećaju na kovanice.

Biljka kineski dolar izbacuje iz doma lošu energiju i donosi novac
Foto: gardenbetty.com

Može da bude izuzetno dekorativna, a veoma je laka za negu. Tokom leta je možete držati napolju, ali ne da bude previše izložena direktnom suncu, a tokom zime je unesite unutra. Voli vodu, ali ne preterano zalivanje i prija joj da bude u senci. Možete je povremeno okrtati prema izvoru svetlosti, odnosno rotirati tako da svaki list bude osunčan.

U Evropu je Pilea peperomioides ili „kineski dolar“ stigla 1906. godine kada je botaničar Džordž Fores doneo iz Kine. Posebno je popularna u skandinavskimzemljama, naročito u Švedskoj.

„Kineski dolar“ se smatra feng shui biljkom koja unosi u dom pozitivnu energiju, uklanja negativnu, smatra se da privlači novac, blagostanje i sreću. U azijskim zemljama ove biljke su sjajan poklon, a neke se prenose i porodične, sa generacije na generaciju.

Izvor: sensa.mondo.rs

RECEPT ZA SMOOTHIE ZA RAVAN STOMAK
Sledeći artikal
SMOOTHIE ZA RAVAN STOMAK

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.