Ovo je jedan od načina da se pročisti energija u domu i tako prizove pozitivna energija.
Ovo je jedan od načina da se pročisti energija u domu i tako prizove pozitivna energija.
Foto: unsplash.com/@contentpixie

KAKO DA PROČISTITE DOM I PRIZOVETE POZITIVNU ENERGIJU

Paljenje određenih biljaka odnosno „smudging“ prema feng shuiju predstavlja jedan od načina da se pročisti energija u domu i tako prizove pozitivna energija.

Sam ritual energetskog čišćenja se izvodi jednostavno, spaljuje se biljka čiji dim ispunjava i pročišćava prostor. U teoriji, dim se pripisuje negativnoj energiji i dok dim odvaja, iz njega uzima negativnu energiju, oslobađajući ga u drugi prostor gde će se regenerisati u pozitivnu energiju.

Postoi mnogo različitih biljnih materijala koje možete koristiti u ritualu čišćenja. Najčešće se koristi žalfija, kedar, slatka trava i lavanda. Bela žalfija je verovatno najčešća i najpopularnija za čišćenje prostora. Povezuje se sa čistoćom i veoma je koristno kada vam je potrebno veliko čišćenje prostora.

Pre nego što počnete sa ritualom, važno je da preduzmete još neke korake.

Prvo, sredite svoj dom. Dajte sve od sebe da usporite i ne žurite kroz ovaj korak. Zatim odvojite vreme da prikupite materijale za ritual. Svoj materijal koristite samo za čišćenje prostora i čuvajte ga na posebnom mestu.

Ovo je jedan od načina da se pročisti energija u domu i tako prizove pozitivna energija.
Foto: pexels.com/@ekaterina-bolovtsova

Ukoliko prvi put prikupljate materijal da očistite svoju kuću od negativne energije, potražite mirisni štapić, odnosno „smudge stick“ koji ima u paketu materijale/biljke koje privlače vaša čula, kao što su ruža, pelin, ruzmarin isl. „Smudge stick“ je poznat od davnina kao skup vezanog bilja kanapom u malom paketu.

Sledeće što će vam trebati je sveća i šibice. Preporučljivo je da imate sveću u blizini kako biste ponovo tokom rituala upalili mirisni štapić. Za paljenje sveće koristite šibice ili upaljač, a mirisni štapić ćete paliti plamenom sveće.

Takođe, korisno je da imate vatrostalnu posudu koju ćete držati ispod mirisnog štapića da biste uhvatili pepeo ili žar. Posudu treba koristiti samo za ritual čišćenja doma. Pored poude još morate imati i posudu sa peskom koja se koristi za bezbedno gašenje mirisnog štapića kada se ritual završi.

PRE NEGO ŠTO ZAPOČNETE CEREMONIJU ČIŠĆENJA DOMA

Ostavite dovoljno prostora i vremena za ritual, da ne žurite. Ako je mguće, meditirajte najmanje pet minuta da biste smirili svoj um i srce.

Zapamtite kada radite čišćenje prostora, vaša namera je ključna. Odvojite malo vremena da razmislite koje su vaše želje za vaš dom i porodicu. Kada očistite kuću stvara se vakum. Želite da dočekate svoje namere u novoočišćenom i otvorenom prostoru.

RITUAL ČIŠĆENJA DOMA

Ovo je jedan od načina da se pročisti energija u domu i tako prizove pozitivna energija.
Foto: pexels.com/@leeloothefirst

Sada kada imate sve što vam je potrebno možete započeti ritual.

Počnite od ulaznih vrata kuće i zapalite mirisni štapić. Zatim počnite polako da se krećete po kući. Krećite se pažljivo, hodajući u smeru kazaljke na satu po celom unutrašnjem delu kuće. Obavezno dozvolite da dim uđe čak i u skrivene prostore poput unutar ormana, podruma i tamnih uglova. Prođite i stepenice ukoliko ih imate.

Kretanje po ovakvom prostoru naziva se „obilazak“. To je praksa koja je rađena vekovima u drevnim kulturama kako bi se prostor učinio svetim.

Ako se osećate prijatno, postoje stvari koje možete da kažete kada čistite kuću. Koristno je pevati mantru ili molitvu koja vam je bitna kao način da ispunite prostor sa više vibracija.

ZATVARANJE RITUALA ČIŠĆENJA DOMA

Kada se vratite na ulazna vrata, pevajte svoju poslednju mantru ili molitvu. Zamislite ceo dom ispunjen jarko belom sunčevom svetlošću. Zatim izgovorite svoju nameru poslednji pute da zatvorite ritual.

Ritual je lepa i efikasna tehnika čišćenja doma. Znaćete da li je ritual delovao jer ćete se verovatno nakon rituala osećati bolje. Ovakav ritual možete raditi jednom godišnje ili češće. Posebno je važno čišćenje prostora kao deo procesa čišćenja kada se prvi put uselite u novi dom.

Izvor: thespruce.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.