Ovo su biljke koje bi trebalo da nađu
Ovo su biljke koje bi trebalo da nađu
Foto: @rawpixel.com I freepik.com

SOBNE BILJKE KOJE ČUVAJU ZDRAVLJE

Pored toga što će ulepšati svaku prostoriju ove biljke i čuvaju vaše zdravlje. Najbolji su pročišćivači vazduha, eliminišu mnoge bakterije, štetne gasove, duvanski dim i smanjuju količinu alergena u vazduhu. Ovo su biljke koje bi trebalo da nađu mesta u vašem toplom domu.

Aloja

Aloja je jedan od najboljih pročišćivača vazduha. Zaliva se jednom nedeljno, ali treba joj prskati listove tečnim đubrivom na 15 dana. Ova biljka ne voli direktno sunce pa je držite malo dalje od prozora. Aloja smanjuje koncentraciju isparljivih organskih materija i upija elektromagnetno zračenje televizora, monitora, mobilnih telefona I sl.

Fikus

Fikus traži svetlost I ne podnosi promaju I nagle promene temperature. Ova biljka smanjuje koncentraciju ugljen – dioksida, ugljen – monoksida I hemikalija koja se nalaze u bojama, lepkovima I lakovima I uspešno neutrališe divanski dim.

Paprat

Paprat ne voli direktno sunce I zahteva dosta vlage. Čuvajte je najbolje u kuhinji ili kupatilu, ali samo ako imaju prozore. Paprat smanjuje koncentraciju formaldehida iz nameštaja, lepkova, boja, plastičnih kesa, deterdženata, tkanina i zavesa. Prskajte je često, odstajalom vodom I djubrite je na 3 meseca. Paprat se nalazi u top 10 pročišćivača vazduha.

Bršljen

Bršljen uklanja I do 78 odsto čestica budji iz vazduha I to za samo 12 sati. Povoljna je za one koji imaju alergiju I astmu.

Kaktusi

Kaktusi su veoma laki za održavanje, lako se gaje, ne traže svetlo ni posebnu negu. Smanjuju koncentraciju isparljivih organskih materija I apsorbuju štetno elektromagnetno zračenje.

Areca palma

Areca palma važi za jednu od najboljih biljaka pročišćivača vazduha. Može da naraste 1,5 metar u visinu I daje dovoljno kiseonika za jednu osobu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.