6 načina da očistite dom prema feng shuiju
6 načina da očistite dom prema feng shuiju
Foto: freepik.com

NAJBOLJI NAČINI ZA ENERGETSKO ČIŠĆENJE DOMA PREMA FENG SHUIJU

U feng shuiju, pomorandže simbolizuju živahnu jang energiju. Jang energija je svetla i aktivna, kao sunce u podne. Zamislite da ogulite pomorandžu. Miris je svetao i sunčan i izmami osmeh na lice.

Kore pomorandže, posebno, oličavaju jang energiju. Kora ima moć da očisti prostor. Ako treba da se probudite i oslobodite prostor, ogulite narandže!

Držite činiju sa devet svežih narandži u svom domu da biste podigli feng shui. S vremena na vreme ogulite jednu da očistite prostor. I da, možete jesti voće.

#1 ZVONA ILI PEVAJUĆE ČINIJE

6 načina da očistite dom prema feng shuiju
Foto: freepik.com

Tibetanska metalna zvona (nazvana ting sha), kao i pevajuće činije, tradicionalni su alati koji se koriste u praksi meditacije. Vibracije stvorene metalnim zvonima ili pevajućim činijama su odlične za čišćenje prostora. Zvuci mogu da preseku svaku ustajalu energiju poput mača.

Preporučuje se da kupite najkvalitetnija zvona (ili činiju) koje možete priuštiti. Što je alat bolji, to je bolja zvučna rezonanca.

Da biste oslobodili prostor, zazvonite zvonima ili činiju u centru svog prostora ili prošetajte po obodu. Zvukovi nisu efikasni samo za čišćenje prostora, već i za lečenje.

#2 „SMUDGING“ ČIŠĆENJE PROSTORA SA BELOM ŽALFIJOM

6 načina da očistite dom prema feng shuiju
Foto: pexels.com/@cristian-rojas/

Ritual energetskog čišćenja „smudging“  je verovatno najpoznatija tehnika za čišćenje prostora. Sada postoji mnogo štapića za ovaj ritual, sa raznim jedinstvenim sastojcima. Najčešća biljka koja se koristi je bela žalfija. Takođe možete pronaći slatku travu, suvo cveće i druge materijale.

Kao i kod zvona, ritual možete raditi u centtu prostora ili hodati po obodu kuće.

#3 SO

6 načina da očistite dom prema feng shuiju
Foto: hunabkis I pixabay.com

So je kristal i može da apsorbuje energiju kojoj je potrebno čišćenje. Himalajska so ili čak kuhinjska so radi. Prvo, predlažemo vam da energetski očistite so bilo koje postojeće energije. Kada je so bistra, onda je spremna i otvorena da preuzme neželjenu energiju u vašem prostoru.

Lampe od himalajske soli su trenutno posebno popularne, iz dobrog razloga. Oni pročišćavaju vazduh, a takođe i či vašeg prostora.

Kako da primenite feng shui principe u svom domu

Pročitajte još: FENG SHUI SAVETI ZA POČETNIKE

#4 ESENCIJALNA ULJA

6 načina da očistite dom prema feng shuiju
Foto: crystalweed.it

Eterična ulja raspršena u prostoriji mogu dramatično pomeriti energiju i očistiti prostor. Možete koristiti verzije esencijalnog ulja iz ranijih predloga: slatka narandža, palo santo ili bela žalfija. Smatramo da je ovo odlična zamena tokom putovanja ili kada ne možete da zapalite štapić.

Neka druga eterična ulja za čišćenje prostora su tamjan, geranijum i ruzmarin.

Ako nemate difuzor, možete kreirati sopstveni ili napraviti maglu za čišćenje prostora dodavanjem nekoliko kapi u sprej bocu vode.

#5 KRISTAL CRNI TURMALIN

6 načina da očistite dom prema feng shuiju
Foto: momentscrystals.co.uk

Crni turmalin je prirodni kristal koji apsorbuje i odbija negativni qi. Takođe je efikasan u transmutiranju elektromagnetnih sila. Može da pročisti i očisti prostor. Preporučujemo grubu (kao što je prikazano) u odnosu na prevrnute verzije. Imaju veću površinu pa mogu da apsorbuju više.

Možete postaviti nekoliko komada u svoj dom ili ih rasporediti u četiri ugla vašeg doma ili sobe kako biste stvorili mrežu zaštite.

#6 MALA ILI MOLITVENE PERLE

6 načina da očistite dom prema feng shuiju
Foto: cealwynatvoie I pixabay.com

Recitovanje mantre ili molitvi je takođe efikasan način da se očisti prostor. Mala ili molitvene perle su niz perli koje morate imati ako pevate ponavljanja. Mala ima 108 perli koje možete koristiti za brojanje ponavljanja mantre. A 108 je najpovoljniji broj u feng shuiju.

Pevanje mantre stvara i transformiše energiju prostora sopstvenom zvučnom strujom. Za čišćenje prostora koristite sanskritsku mantru „Om Mani Padme Hum“ što znači „dragulj je u lotosu“. Možete koristiti i molitvu koja vam je značajna.

Pevajte i vizualizujte da vaše zvučne vibracije ispunjavaju i čiste vaš prostor.

Izvor: thespruce.com

Recept za koktel Mojito
Sledeći artikal
KOKTEL MOJITO

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.