EVO KAKO DA KREIRAJTE SOBU ZA MEDITACIJU PO FENG SHUI METODI
EVO KAKO DA KREIRAJTE SOBU ZA MEDITACIJU PO FENG SHUI METODI
Foto. ashlinakaposta.com

KREIRAJTE SOBU ZA MEDITACIJU PO FENG SHUI METODI

Ukoliko imate tu sreću da posedujete prostor u svom domu posvećen meditaciji, na putu ste skladnijeg načina života.

Ako pri tom u njemu primenite metode feng shuija, maksimalno ćete poboljšati protok pozitivne energije u datom prostoru i obezbediti svom biću neophodno blagostanje. Feng shui kao drevna kineska umetnost koja definiše najpovoljnije lokacije u prostoru u kom se živi i radi, pruža vam mogućnost da u svoju korist okrenete energiju oko sebe.

Boje, materijali, drago kamenje pa čak i otvori u obliku vrata mogu uticati na protok energije u prostoru. Samim tim ako određeni prostor koristite za meditaciju, ono na šta treba da obratite pažnju je činjenica da li je dati prostor ispunjen dobrom energijom.

KORISTITE BAGUA MAPU

Mapa bagua je mreža sa devet kvadrata, koja se koristi za određivanje intenzitera i kvaliteta energije u svakom delu vaše kuće. Ako postavite mapu bagua preko dijagrama vaše kuće moći ćete da pronađete savršeno mesto za vaš prostor za meditaciju. Donji levi ugao bagua mape, kada je mapa poravnata sa ulaznim vratima predstavlja područje znanja. Ovo je povoljno mesto za sobu za meditaciju.

ČIŠĆENJE PROSTORA

Pre nego što krenete da meditirate u datom prostoru, potrebno je da ga očistite i pročistite. Smudging tehnika će vam pomoći da u prostor unesete pozitivne vibracije. Zidove je potom potrebno ostaviti u beloj boji ili obojiti nekim nežnim tonom. Bledoljubičasta boja je povezana sa višim centrima čakre za intuiciju i prosvetljenje. Unesite zatim u dati prostor jarko crvenu tkaninu kako bi povećali obilje.

TRAŽENJE SPOKOJA

Kako bi bili spokojni u vašoj sobi za meditaciju poželjno je da ona nije direktno iznad ili ispod kuhinje, kupatila ili masivnog komada nameštaja poput klavira ili velikog kredenca. Ukoliko je soba za meditaciju do kupatila, vrata od kupatila uvek moraju da budu zatvorena. Dok meditirate ne treba da sedite u sobi okrenuti leđima ka vratima. Poželjno je da između vas i vrata bude paravan ili polica za knjige kako bi vam bio obezbeđen osećaj sigurnosti i spokoja.

Izvor: mojenterijer.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.