Simbolika i značenje feniksa u feng šuiju
Simbolika i značenje feniksa u feng šuiju
Foto: @ masadepan I freepik.com

SIMBOL FENIKSA I FENG SHUI

Duhovna simbolika veličanstvenog feniksa je dobro poznata u mnogim kulturama. Feniks predstavlja transformaciju, besmrtnost i ponovno rođenje. U feng shui praksi, korisno je koristiti slike i formu da manifestujete svoje želje sa namerom. Saznajte kako možete da koristite čarobni simbol feniksa u feng shuiju vašeg doma da biste pozvali promene, prosperitet i obnovu u svoj život.

Simbolika i značenje feniksa u feng šuiju

Feniks je mitska životinja sa velikim duhovnim značenjem. Slično zmaju, feniks se pojavljuje iu istočnim i zapadnim mitologijama. Priča o feniksu varira od kulture do kulture. Međutim, najpoznatiji govori o božanski gracioznoj ptici koja spontano gine u vatri, puštajući ono što više nije potrebno. Tada se iz tog pepela kaže da besmrtni feniks nastaje i da se ponovo rađa.

Ptice su, generalno, vezane za slobodu i povezane sa nebeskim energijama jer mogu da lete iznad zemlje. Feniks može brzo da se podigne prema suncu poput plamena vatre, i sa tom istom vatrom oslobađa sav prtljag i nečistoće.

U feng shuiju, crveni feniks je jedan od četiri nebeska čuvara. To je zaštitnik i oličenje pravca juga. Ostale tri povoljne životinje su beli tigar na zapadu, crna kornjača na severu i zeleni zmaj na istoku. Feniks je takođe povezan sa energijom sunca, elementom vatre, kao i prosperitetnim mogućnostima.

Drevni Kinezi su uključili feniksa u mnoge svoje dekorativne umetničke motive. Dok je crveni feniks jedan od četiri nebeska čuvara, feniks se može videti prikazan u svim duginim bojama. U Kini, feniks je često uparen sa zmajem da predstavlja zajednicu jina i janga, carice i cara, ženskog i muškog roda (respektivno). Sam po sebi, simbol feniksa prelazi u mušku ulogu janga. Feniks je i jang i jin, što vešto ilustruje nedualnu prirodu koncepta jina i janga.

Korišćenje simbola Feniks u vašem domu

Feng shui je drevna kineska umetnost ispitivanja prostora oko sebe kako bi se stvorile pozitivne energetske promene u vašem životu. Upotreba simbola i slika u kombinaciji sa vašom namerom i pažnjom može biti moćan način rada sa feng shui u vašem domu. Slične ptice kao što su petao i paun mogu biti zamena za feniksa.

Ako vas privlači feniks, evo nekoliko načina da ugradite ovu nebesku životinju i njene moćne darove u svoj dom i život.

Aktivirajte Južni sektor

Možete aktivirati južni deo vašeg imanja, kuće ili spavaće sobe i uneti slike feniksa. Boja ovog pravca je takođe crvena, tako da slika crvenog feniksa može doneti dodatnu inspiraciju i mogućnosti za bogatstvo.

Feniks i zmaj za veze

Zajedno, slike feniksa i zmaja mogu predstavljati harmoničan romantični odnos. Ovaj amblem ovog magičnog i srećno zajedno para može se postaviti u oblast odnosa u vašem domu kako biste ojačali vaše primarno partnerstvo.

U feng shuiju, imamo alat koji se zove bagua koji se može prekriti na tlocrt vašeg doma. Oblast odnosa, koja se na kineskom zove Kun, obično je krajnji desni ugao vašeg doma ako stojite na ulaznim vratima i gledate unutra.

A ako ste slobodni, da, možete koristiti ovo feng shui prilagođavanje sa namerom da pozovete kompatibilnog i blaženog partnera.

Pozovite uspeh u karijeri i mogućnosti

Postoji još jedna oblast feng shui bagua karte koja je povezana sa vašom karijerom i životnim putem. Na kineskom se zove Kan i nalazi se u prednjem središnjem delu plana vašeg doma. Ovde možete locirati sliku feniksa da biste pozvali više bogatstva, prosperiteta i prilika u vezi sa vašim poslom i karijerom.

Alternativno, ako imate problema da pronađete ovu bagua oblast, možete aktivirati svoja ulazna vrata. Slično, vaša ulazna vrata predstavljaju portal kroz koji energija ulazi u vaš dom i život.

Transformacija i prepuštanje

Ako rezonujete sa učenjem o transformaciji i otpuštanju, feniks može biti moćan simbol koji treba da ostanete blizu vas. Što je bliže, to je ličniji efekat. Na primer, možete postaviti slike feniksa u svoju spavaću sobu, prostor za meditaciju ili čak nositi na telu kao nakit.

Izvor: thespruce.com

RECEPT ZA KOKTEL CUBA LIBRE
Sledeći artikal
KOKTEL CUBA LIBRE

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.