VODIČ ZA UPOTREBU ČETKICA ZA ŠMINKANJE

Ni jedan makeup ne bi bio savršen bez četkica.Ukoliko volite da se šminkate i da posvetite pažnju sebi potrebno je da znate kako pravilno da koristite četkice koje su sastavni i veoma bitan deo šminkanja. Da biste postigli savršeni efekat  morate da upotrebite više vrsta četkica. Poznavanje vrsta i načina korišćenja četkica važno je koliko i poznavanje samih proizvoda. 

Iako se najčešće preporučuju četkice od prirodne dlake, za nanošenje tečnog pudera i korektora važno je da nabavite SINTETIČKE ČETKICE pošto su daleko pogodnije za nanošenje tečnih supstanci. Za puder u prahu, kameni puder, rumenilo i bronzer, preporučljivije je da nabavite ČETKICE OD PRIRODNE DLAKE. 

Pored materijala od kojih su četkice sačinjene veoma je bitno da razlikujete i njihove oblike i namenu.

One ŠIRE, A PLJOSNATE su odlične za nanošenje pudera u kamenu, PUFNASTE za puder u prahu, ZAOBLJENE i MEKŠE za nanošenje rumenila, a one NAJUŽE i KOSE za nanošenje bronzera i iscrtavanje kontura lica

Četkice su neophodne i za šminkanje očiju. Obavezne su UGLASTE koje olakšavaju nanošenje ajlajnera ili krejona, dok su one ŠIRE, A PLJOSNATE sjajne za razmazivanje. Neophodnije četkice za postizanje prirodnog prelaza između tonova i boja, mekše su i pufnastije ali dovoljno zaobljene kako bi se senčenje izvelo precizno.

Četkice za obrve i nanošenje ruža nisu neophodne koliko prethodno navedene, ali svakako imaju udela u krajnjem rezultatu. Prve su odlične za dobijanje pedantnog izgleda obrva. Koriste se u kombinaciji sa senkom ili olovkom. Četkice za nanošenje karmina pomažu vašoj preciznosti i postojanosti ruža.

Ne zaboravite da ih redovno čistite, dovoljno je oprati ih sa dečijim sapunom i vodom, zatim na njih nanesite malu količinu regeneratora za kosu, da bi bile mekše i duže trajale. Sušite ih položeno da se ostaci vode od pranja ne bi slivali i topili lepak kojim je deo s dlakama pričvršćen za dršku. 

VRSTE ČETKICA:

1. četka za nanošenje tečnog pudera 

2. četkica za korektor 

3. pufnasta četka za puder u prahu 

4. kosa četkica za konturisanje lica

5. četka za bronzer

6. kosa četkica za iscrtavanje obrva

7. četkica za nanošenje senke

8. četkica za blendiranje senke

9. četkica za razmazivanje

10. ajlajner četkica

11. četkica za ruž

12. četkica za češljanje obrva i trepavica

13. četka za hajlajter

14. sunđerčići

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.