KAKO DA PRAVILNO OČISTITE ČETKICE ZA ŠMINKANJE

Kada je šminka u pitanju veoma je važno da ČETKICE koje koristite čistite redovno. Ukoliko ih ne čistite redovno mogu napraviti velike probleme vašoj koži. Posebno moraju da vode računa one dame koje ih koriste svakodnevno.

Kada koristite četkice jedan deo proizvoda koji koristite, da li je to puder ili rumenilo, zadržava se na vlasi četke. Vremenom se ti ostaci kao i prirodna ulja iz vaše kože nagomilavaju i deluju kao plodno tlo za razvoj bakterija koje se kasnije prenose na lice.

Preporučuje se da se četkice peru jednom nedeljno, a ukoliko imate osetljivu kožu i više puta. Pored higijene lica, redovno čišćenje četkica produžava njihov vek.

Pre nego što započnete čišćenje vaših četkica, pripremite malo taolet papira ili ubrusa i bebi šampon za kosu. Bebi šamponi su odlični iz razloga što su blagi, očistiće četkice, a neće ih oštetiti.

PRAVILNO ČIŠĆENJE ČETKICA ZA ŠMINKU

Nanesite malo bebi šampona na vaš dlan i dodajte vode. Skupite prste da vam ne iscuri iz ruke. Uzmite četkicu i počnite lagano da trljate o dlan na koji ste prethodno sipali šampon i vodu. Trljajte dok se ne stvori pena koja će očisititi nečistoću sa četkice, nakon toga trljajte jos 10-ak sekundi. Nemojte jako da pritiskate četkicu kako ne bi oštetili dlaku.

Rukom obuhvatite celu širinu četkice i povlačite odozdo na gore kako bi izašla sva nečistoća zadržana u korenu. Ponavljajte sve dok boja potpuno ne izađe iz četkice.

Nakon toga, četkicu isperite pod mlazom vode.

Višak vode odstranite stiskajući četkicu. Ostavite da se osuši položenu na ubrus ili taolet papir.

Malim četkama treba 2 do 3 sata da se osuše, dok velikim četkama treba možda i ceo dan.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.